Sjećate li se Gooniesa? Američka pustolovna komedija o grupi prijatelja iz Goon Docksa odgojila je generacije djece u osamdesetim godinama prošlog stoljeća, ali i danas ima brojne obožavatelje.

Taj film okupio je jaku zvjezdanu ekipu – scenarij je napisao proslavljeni Chris Columbus prema ideji još poznatijeg Stevena Spielberga, dok je film režirao Richard Donner. Film je zaigrao u američkim i svjetskim kinima 1985. te se smatra jednim od deset najuspješnijih filmova te godine.

U središtu je priče grupa dječaka koja otkriva da bi mogli ostati bez domova jer se u njihovu kvartu planiraju graditi golf-tereni za bogataše.

I to mi je neki život - 5 I to mi je neki život! Kako danas izgledaju glumci kultne tinejdžerske serije?

Kada na tavanu u kući Michaela Mikeya Walsha (Sean Astin) i njegova starijeg brata Brandona (Josh Brolin) prijatelji pronađu staru kartu Jednookog Willyja s putokazom za pronalazak zakopanog blaga, odluče ga naći i tako spasiti svoje obitelji od beskućništva.

Braći se u potrazi pridružuje Clark "Mouth" Devereaux, kojeg je utjelovila poznata dječja glumačka zvijezda Corey Feldman, Lawrence "Chunk" Cohen (Jeff Cohen), Richard "Data" Wang (Jonathan Ke Quan), Andrea "Andy" Carmichael (Kerri Green) i Stefanie "Stef" Steinbrenner (Martha Plimpton).

Iako je od izlaska filma u kina prošlo 35 godina, većina spomenutih i dalje se bavi glumom. Najveću karijeru ostvarili su Josh Brolin, koji je 2009. godine nominiran za najbolju sporednu ulogu za film "Milk", te Sean Astin, koji se pojavio u trilogiji "Gospodari prstenova", a posljednjih godina je preokupiran snimanjem popularne televizijske serije "Stranger Things".

Glumci filma Okrutne namjere: Nekad i sad - 7 "Okrutne namjere": Kako nakon 20 godina izgledaju glumci iz popularnog filma?

Glumom su se nastavili baviti i Corey Feldman, Jonathan Ke Quan te Martha Plimpton, koja je osvojila Emmy za svoju ulogu u televizijskog seriji "Dobra žena". Kerri Green od glumačkog je posla odustala 2012. godine i rijetko kad se pojavljuje u javnosti.

Najveće iznenađenje priredio je Jeff Cohen, koji je umjesto glume odabrao pravo, a danas radi kao odvjetnik.

Koliko su se promijenili glumci iz popularne družine Goonies, provjerite u našoj fotogaleriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju