Sjećate li se filma “Okrutne namjere” iz 1999. godine? Riječ o preradi slavnog romana “Opasne veze” Choderlose de Laclosa te istoimenog filma Stephena Frearsa iz 1988. godine, za koji je scenarij napisao te koji je režirao Roger Kumble.

Galerija

Umjesto na francuskom dvoru u 18. stoljeću radnja filma “Okrutne namjere” prebačena je u moderni New York, točnije među srednjoškolce koji pohađaju ekskluzivnu privatnu školu na Manhattanu, a vrijeme krate porocima i spletkarenjem.

U centru zbrivanja nalazi se školski zavodnik Sebastian Valmont (Ryan Phillippe) koji zbog oklade s polusestrom Kathryn Merteuil (Sarah Michelle Geller) odluči zavesti nevinu Annette Hargrove (Reese Witherspoon) te tako pokrene lanac nesretnih događaja.

Iako film nije prošao zapaženo kod kritičara, “Okrutne namjere” postale su vrlo popularne među mladima na kraju devedesetih godina prošlog stoljeća. Glavni razlog za to je odlična glazbena podloga i neosporiva kemija između glavnih glumaca. To nije ni čudno ako je poznato da su Ryan Phillipe i Reese Witherspoon u vrijeme snimanja filma bili zaručeni, a po izlasku filma u kina već su bili roditelji kćerkice Ave.

Glumci filma Okrutne namjere: Nekad i sad - 4
Reese Witherspon uspješna je glumica i producentica (Foto: Profimedia.hr / Getty Images)

U posljednjih dvadeset godina od izlaska "Okrutnih namjera" u kina najuspješniju glumačku karijeru ostvarila je upravo Reese Witherspoon, koja je 2006. godine dobila Oscara za glavnu ulogu za film “Hod po rubu”, a 2015. bila nominirana za prestižni kipić za film “Divljina”.

U glumačkom svijetu ostao je i njezin, sada bivši muž Ryan, kao i Selma Blair. Sarah Michelle Geller također je zadržala uspješnu karijeru, a posljednjih godina ponajviše se pojavljuje u televizijskim serijama.

Kako danas izgledaju glumci iz serije “Okrutne namjere”, provjerite u našoj fotogaleriji.