Kora naranče sadrži razne nutijente i visoke doze vitamina C. Sadrži salvestrol Q40 i limonelu koji su u ranoj fazi efektivni u borbi protiv raka dojke i debelog crijeva. Kako bi iskoristili najbolje od tog voća sve što vam treba su domaće i nešpricane naranče

Vitamin C neophodan je našem organizmu. Taj koristan vitamin možemo pronaći u prirodi, a kako bi naše tijelo opskrbili vitaminom C dovoljno je jesti puno voća i povrća.

'U korici naranče krije se najviša koncentracija vitamina C'

Vitamin C važan je saveznik u borbi protiv raznih bolesti, prehlada i raznih infekcija. Također,  ima važnu ulogu u regeneraciji tkiva i borbi protiv slobodnih radikala. Kako bi osigurali dovoljnu količinu za naše tijelo, vrlo je važno obratiti pozornost na dovoljan unos tog vitamina.

Priprema domaćeg pripravka od korice naranče jedinstvena je jer na taj način tijelo može 100 posto učinkovito iskoristiti vitamin C. Naime, upravo se u korici naranče krije najveća koncentracija tog vitamina.

Za pripremu vam treba nekoliko naranči, ali iznimno je važno da budu domaće nešpricane naranče. Nakon što ste pojeli plod, u pećnici osušite korice. Zatim ih sameljite u mlincu za kavu ili blenderu. Prah koji ste dobili spremite u staklenku i potom dobro zatvorite.

Jedna žlica tog praha sadrži dvostruko više vitamina C nego samo ''meso'' ploda. Možete konzumirati žlicu tog praha svaki dan. Ujedno ga možete pomiješati s jogurtom ili ubaciti u vaš jutarnji smoothie ili ga jednostavno ubaciti u čašu vode.

Odlična je ''pomoć'' i u pripremi raznih slastica. S prahom možete aromatizirati vaš kolač i tako omiljenu slasticu učiniti još boljom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju