Lijepe šalice su multifunkcionalni dodatak svakog doma. Ne samo da vam služe iz praktičnih razloga kao lončić za ispijanje omiljenih napitaka te tako podižu raspoloženje, već mogu ukrasiti i bilo koju sobu u kojoj se nalaze.

Galerija Šalice kao blagdanske dekoracije - 1 Šalice kao blagdanske dekoracije - 4 Šalice kao blagdanske dekoracije - 10 +6 Šalice kao blagdanske dekoracije - 7

Šalica kao ukras doma

Najjednostavniji način da ukrasite dom šalicama? Izložite ih na nekom istaknutom mjestu. Posložite ih na otvorene kuhinjske police, na komodu i slična mjesta. No šalice možete iskoristiti i kao bazu za različite blagdanske dekoracije.

Šalica kao svijećnjak

Lijepu šalicu možete iskoristiti i kao svijećnjak. Odaberite svijeću koja savršeno odgovara visini i širini pojedine šalice. Pripazite da se svijeća ne klati u šalici, već da je čvrsto postavljena u nju kako ne bi došlo do slučajnog padanja i zapaljenja. Nikad ne ostavljajte zapaljenu svijeću bez nadzora – bez obzira na to gdje se nalazila u domu.

Šalica kao posuda za biljke

Šalica može biti i dekorativna posuda u koju možete staviti manje sobno i začinsko bilje. Posebno dobro u šalici će izgledati minijaturni kaktusi i manji sukulenti.

Šalice kao blagdanske dekoracije - 4 Mini jelka u lijepoj šalici (Foto: Living4media)

Šalica kao baza za cvjetni aranžman

Šalicu možete iskoristiti i za aranžmane od svježeg ili umjetnog cvijeća. Poigrajte se dostupnim materijalima, a u blagdansko vrijeme cvjetni aranžman možete nadopuniti i kuglicama za jelku, ukrasnim trakama, pa čak i komadima voća.

Šalica kao posuda za jelku

Nemate prostora za klasičnu božićnu jelku u svojem domu? Nema problema! U šalici aranžirate plastične ili svježe grančice jelke i okitite je minijaturnim ukrasima. Mini jelku bit će lakše napraviti ako nabavite spužvu za aranžiranje te je čvrsto utisnete u šalicu prije nego što započnete s procesom slaganja i dekoriranja.

Šalica umjesto božićne čarape

Ako na raspolaganju nemate božićnu čarapu, sitne poklončiće za svoje ukućane možete staviti i u omiljenu šalicu. Sjajno će izgledati ako za svakog ukućana nabavite istu šalicu, a na nju napišite ime osobe kojoj pripada.

Najljepši trendovi u ukrašavanju koji će vladati ovoga Božića Božićno drvce Najljepši božićni trendovi u ukrašavanju - 8 Najljepši božićni trendovi u ukrašavanju - 4 +5 Najljepši božićni trendovi u ukrašavanju - 6

Šalica kao posuda za slatkiše

Lijepa šalica može biti i posuda za božićne bombone ili manje čokoladice koje su zasebno zamotani. Napunite omiljenu šalicu slasticama i stavite na blagdanski stol ili u dnevni boravak te uživajte sa svojim ukućanima

Ideje za božićno dekoriranje pronađite u našoj fotogaleriji na početku teksta.

Šalice kao blagdanske dekoracije - 3 U šalici možete aranžirati lijepi ukras za blagdanski stol (Foto: Living4media)

Najljepši trendovi u ukrašavanju koji će vladati ovoga Božića Božićno drvce Najljepši božićni trendovi u ukrašavanju - 8 Najljepši božićni trendovi u ukrašavanju - 4 +5 Najljepši božićni trendovi u ukrašavanju - 6

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju