Ovaj ljetni modni dodatak donedavno je bio rezerviran samo za festivalske prigode, no sve češće ga možemo vidjeti na ulicama, a zahvaljujući modnoj kući Rodarte, i u visokoj modi

Zahvaljujući modnoj kući Rodarte, cvjetne krune za kosu odnedavno su i dio visoke mode.

Na pariškoj reviji za proljeće/ljeto 2018., dizajnerice Kate i Laura Mulleavy predstavile su suradnju stilistice Oldie Gilbert i cvjećara Josepha Freea. Rezultat su raskošne krune od bijeloga šlajera koje su se savršeno uklopile u sanjivu kolekciju modne kuće Rodarte.

Želite li se okušati u izradi krune od svježega cvijeća, u nastavku vam donosimo nekoliko praktičnih savjeta Mirele Mikšić iz zagrebačkog cvjetnog studija Lela Design.

Za izradu krune od svježeg cvijeća potrebni su vam škare, žica i cvijeće te zelenilo – govori nam Mirela te ističe kako je važno odabrati one vrste koje su što dugotrajnije.
Kao primjer navodi gipsofilu (ili, gore spomenuti šlajer), mini ruže, sve cvijeće iz porodice margareta, a što se zelenila tiče, jako voli raditi s eukaliptusom, lovorom, maslinom.

Za samu izradu odaberite što dugotrajnije vrste cvijeća.

--Mirela Mikšić

Veličina same glave cvijeta ovisi o tome što se želi postići. Za mladenke često radimo velike vijence ili pak jednostavne i decentne. Baš smo nedavno isporučili jedan primjerak od lavande i sitnih gumbeka, nabraja samo neke od mogućnosti.

A kako biste ispleli savršeni boho, vintage ili rustikalni vijenac za kosu, Mirela Mikšić izdvojila je i nekoliko stvari na koje morate pripaziti.

1. Prije nego što počnete, cvijeće podrežite što kraće i stavite u vodu. Što je kraća stabljika, cvijet će dobiti više vode pa će dulje zadržati svježinu.

2. Nije potrebno raditi bazu od zelenila. Cvjetovi i zelenilo isprepliću se zajedno.

3. Što se tiče žice, neka je što tanja jer je lakša i ne trga cvijeće.

4. Kada se napravi, krunu je dobro držati u hladnjaku.

 

A post shared by RODARTE (@rodarte) on

Ako ste ipak za gotove varijante, u dućanima high street brendova već nekoliko sezona možete pronaći replike ovih hipijevskih dodataka, a cvjetne ukrase za kosu obožavaju i domaći modni dizajneri.

U resort kolekciju "Sonja" ponovno ih je uvrstio Robert Sever, a kao i dosad izrađene su od najfinijih tkanina i staklenih kristala.

Inspiraciju kako nositi cvjetne krune te prijedloge modela od umjetnoga cvijeća možete pronaći u galeriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju