Mladenkina desna ruka kod priprema za vjenčanje i na samom vjenčanju njena je vjenčana kuma. Kako biste za “čuvaricu” svoga braka izabrali prijateljicu stvorenu za tu ulogu, saznajte na što bi svaka mladenka trebala obratiti pažnju kada bira vjenčanu kumu.

Tokom planiranja vjenčanja vjenčana kuma bit će vam prijateljica, osoba od povjerenja, pomoćnica, ali prije svega netko na koga se možete osloniti u trenucima kada će vam svega biti previše.

1. S njom vas veže zajednička prošlost

Za vjenčanu kumu izaberite prijateljicu koju poznajete godinama i s kojom ste puno toga proživjeli. Prijateljicu koja je vidjela mnoge vaše dobre, ali i loše trenutke. Neka to bude osoba koja vas stvarno poznaje i koja zna kako ste odrasli i sazreli tokom godina. Vjenčana kuma mora biti osoba koja ima mjesto u vašem srcu.

2. U kontaktu ste

Vjenčana kuma mora biti osoba s kojom ste u kontaktu, a ne netko s kime se dugo niste vidjeli ni čuli. Ako se i ne viđate tako često, ali redovito razgovarate telefonom ili putem video-poziva to je u redu, ali ako se ne sjećate kada ste zadnji put okrenuli njezin broj telefona, bolje je da za vjenčanu kumu izaberete drugu osobu. Izaberete li osobu s kojom vas veže dugogodišnje prijateljstvo, a s kojom i danas imate redovan kontakt, to će biti najbolji izbor.

3. Razumije vas

Svako od nas ima svoje “mušice”, a svaka buduća mladenka tokom planiranja vjenčanja u nekom trenutku doživi baš takvo ćudljivo raspoloženje. Vjenčana kuma mora biti netko tko vas razumije i tko zna kada je trenutak da vas savjetuje i bude vam podrška, a kada da vas – ostavi na miru. Zadnje što želite je da se osoba koja bi vam trebala biti oslonac uzruja zbog vašeg ponašanja. Treba vam netko tko stvarno razumije vas i vaše želje.

4. Želi vam pomoći

Tokom planiranja vjenčanja vaša vjenčana kuma bit će vam prijateljica, osoba od povjerenja, pomoćnica, ali prije svega bit će netko na koga se možete osloniti u trenucima kada će vam svega biti previše. Kada birate vjenčanu kumu to mora biti netko za koga znate da će vam pomoći i tko će biti uz vas u svakoj situaciji.

Kuma i mladenka Ova tri horoskopska znaka su najbolji izbor za vjenčanu kumu

5. U njenom društvu ste opušteni

Vjenčana kuma mora biti netko s kime se možete dobro nasmijati, tko poznaje vašu ljubavnu priču i vašu prošlost, netko s kime se možete zabaviti, ali i iskreno razgovarati o ozbiljnim stvarima. Vjenčana kuma neka bude ona prijateljica uz koju ste opušteni.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju