Najvažnija svrha prijatelja u našim životima je ta da nam oni pomognu da se mijenjamo i konstantno sazrijevamo. Upravo zato ćemo neke prijatelje u nekom trenutku života ostaviti iza sebe i to je sasvim u redu. Zapravo, u životu nam trebaju samo 4 tipa prijatelja

Želite li se konstantno mentalno razvijati, biti uspješni ili jednostavno biti sretni i pozitivni, od velike su važnosti ljudi s kojima provodite vrijeme. Prerastanje nekih prijateljstava jednostavno znači da shvaćate kako pravo prijateljstvo treba izgledati.

Prijateljstvo ima svoju svrhu i postoje određeni razlozi zbog čega smo se s nekim ljudima sprijateljili. Zapravo, svatko od nas u životu treba iduća 4 tipa prijatelja i – ništa više.

'Prerastanje nekih prijateljstava jednostavno znači da shvaćate kako pravo prijateljstvo treba izgledati'

1. Prijatelja koji će nam dati potvrdu
Prije svega, svatko od nas želi prijatelja koji će nam dati potvrdu da nismo jedina osoba koja se ponaša na neki određeni način. Svatko od nas ima svoje slabosti. Uvijek postoji nešto s čime nismo zadovoljni ili imamo neke misli koje se bojimo podijeliti s drugima jer strahujemo da će nas zbog njih osuđivati ili izdati. Trebamo prijatelja koji će razumjeti naše misli i slabosti i u čijem se društvu možemo opustiti i biti svoji.

2. Prijatelj s kojim se možemo zabavljati
Život je stresan i uče nas da kada odrastemo uvijek budemo ozbiljni i zreli kada je riječ o poslu i životu općenito. Zamislite sebe kao elastičnu traku – kada biste se stalno rastezali i bili napeti, na kraju biste pukli. I točno to bi se dogodilo kada se u životu ne bismo dovoljno zabavljali. Upravo u tome prijatelji imaju važnu ulogu – uz prave prijatelje možemo biti luckasti koliko god to želimo te dijeliti s njima sreću i uzbuđenje.

3. Prijatelj kojeg možemo pitati za savjet i koji će nam pomoći da razbistrimo glavu
Svatko od nas ponekad je zbunjen i misli nam postanu kaotične. Primjerice, vrlo često smo frustrirani na poslu bez da smo potpuno sigurni zašto, ali kada svoje nedoumice podijelimo s prijateljima, shvatimo što nas zapravo muči i razbistrimo glavu te se opet možemo fokusirati na posao. Prijatelj koji nam da konstruktivni savjet i pita nas "istraživačka" pitanja može nas nadahnuti da riješimo problem i da sami sebe bolje upoznamo. Pročitajte i 12 znakova da imate najbolju prijateljicu za čitav život.

4. Prijatelji koji će nam pomoći da postignemo svoje ciljeve
Svi imamo neke snove i ciljeve, ali kao individua smo mali i krhki te sami ne možemo puno napraviti. Kako bi se stvari pokrenule, trebaju nam saveznici s kojima ćemo ujediniti snage i energiju. To su zapravo prijatelji s kojima dijelimo zajedničke interese i koji će nam pomoći da postignemo vlastite ciljeve.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju