Usnice su bez sumnje najsenzualniji dio ženskog lica, a istraživanje Sveučilišta u Kaliforniji otkrilo je kako točno izgledaju najprivlačnije ženske usnice. I same znanstvenike otkriće je pomalo iznenadilo

Istraživanje Sveučilišta u Kaliforniji tražilo je odgovor na pitanje kako izgledaju najprivlačnije ženske usnice. U istraživanju je sudjelovalo 400 ispitanika kojima su bile pokazane fotografije različitih ženskih usnica te su ih morali ocijeniti od 1 do 10.

Usnice su bez sumnje najsenzualniji dio ženskog lica, a istraživanje Sveučilišta u Kaliforniji otkrilo je kako točno izgledaju najprivlačnije ženske usnice

Ispitanicima su prvo bile pokazane fotografije na kojima su ženama i gornja i donja usnica bile jednako izmijenjene u fotošopu kako bi znanstvenici izmjerili idealnu površinu usnica. Zatim su ispitanicima pokazali fotografije na kojima su ženama gornja i donja usnica bile odvojeno izmijenjene.

Istraživanje je pokazalo da su ispitanici najviše ocjene dali usnicama koje su otprilike 50 posto veće od prirodne veličine ženskih usnica i koje zauzimaju oko 10 posto donjeg dijela lica. Također su preferirali donju usnicu koja je dvaput veća od gornje usnice. Pogledajte i kakvo je žensko lice muškarcima najprivlačnije.

Ispitanicima su najprivlačnije bile usnice kakve, primjerice, imaju modeli Miranda Kerr i Alessandra Ambrosio, kaže koautorica studije Natalie Popenko za TODAY.

Rezultati istraživanja koji su pokazali da su ljudima najprivlačnije usne kod kojih je donja usnica punija od gornje, donekle su iznenadili znanstvenike s obzirom na trenutni trend u plastičnoj kirurgiji. Naime, mnoge žene traže povećanje gornje usnice kako bi ona izgledala punije. Pogledajte i ženu s najljepšim licem na svijetu.

Ženama savjetujemo da izbjegavaju takve zahvate jer usnice mogu izgledati napuhnuto i neproporcionalno, napominje koautor studije Brian Wong.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju