Ponekad poželimo dodati pokoji centimetar našoj visini, ali ne nose nam se štikle. Dobra vijest je da figuru možemo vizualno izduljiti uz pomoć pažljivijeg biranja odjeće. U nastavku saznajte kako možemo izgledati više bez nošenja štikli

1. Majice, puloveri i haljine s dubljim V izrezom.

Otvoreni obrnuti trokut stvara iluziju dužeg i vitkijeg gornjeg dijela tijela zato što središnju točku tijela zapravo miče više i dalje od srednjeg dijela tijela. Što se više kože vidi između brade i grudi, to će proporcije općenito izgledati elegantnije i izduljenije.

2. Monokromatske kombinacije.

Nošenje odjeće u jednoj boji pametan je način izduživanja figure jer se stvara neprekidna vertikalna linija zbog koje djelujemo više.

3. Torbe proporcionalne veličine. Ako ste po prirodni sitni, nemojte nositi ogromne torbe nego birajte modele proporcionalne vašoj građi tj. visini jer će vas velike torbe 'pojesti'.

4. Otkriveni gležnjevi.

Iako žene ne vole 'gole' gležnjeve na muškarcima, same ipak vole nositi hlače koje ih otkrivaju. Modni stručnjaci kažu kako je upravo to sjajan trik za naoko dulju figuru. Naime, gležanj je najtanji i najmanji dio noge.

Njegovo otkrivanje stvoriti će u oku iluziju da su noge dulje jer ne 'stanu' u odjeću. Zvuči smiješno, ali istinito je. Naravno, treba paziti da hlače ipak nisu prekratke. U capri kroju stvorit ćete dojam suprotan od željenog, zato se držite krojeva koji otkrivaju isključivo gležnjeve.

4. Mini ili maxi kroj.

Iako je kod hlača poželjno da se vide gležnjevi, izbjegavate suknje i haljine koje sežu do njih. Također izbjegavajte modele koji sežu do koljena jer će vas i oni dodatno skratiti. Birajte mini ili maxi modele koji vizualno produljuju.

SAVJET PLUS: Prema čarobnoj formuli stilista 1/3:2/3, dužina gornjih odjevnih komada nikada ne bi trebala prelaziti razinu struka ako želite nogama dodati pokoji centimetar. Uzmite u obzir to pravilo kod kupovine hlača.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju