Adventski vijenac u mnogim je domovima jedan od najvažnijih dijelova blagdana. S obzirom na to da se prva svijeća na vijencu pali već za nekoliko dana, o adventskom vijencu razmišljamo sve intenzivnije.

Neki su već pripremili dekoraciju koja će zauzeti središnje mjesto na stolu, neki tek planiraju kupnju, a mnogi će i ove godine sami izrađivati ovaj ukras za dom. Za njih su svaka ideja i oblik inspiracije dobrodošli.

Ako i sami tražite advenstki vijenac iz snova, možda će vam pomoći ideja koju je s nama podijelila Matea Halilović. Za jedan od adventskih vijenaca koji su plod njezine kreativnosti i rada koristila je prazne konzerve. Mi vam u nastavku donosimo korake kako napraviti ovaj vijenac drugačiji od onih uobičajenih, s materijalima koji su svima dostupni.

Matea je za početak sastavila popis stvari koje su vam potrebne, a to su:

- 4 prazne konzerve
- 4 svijeće
- cvjećarska spužva
- deblji papir u boji po želji
- marker (ako je crni papir - onda trebate bijeli marker)
- zelenilo i cvijeće (umjetno ili pravo)
- špaga ili trakica
- dekoracije po želji

Ideje za izradu adventskog vijenca - 12 Adventski vijenac: 15 ideja za kopiranje za sve one koji ga žele sami napraviti

Sada slijedi izrada:

1. Prvi korak je priprema konzervi. Operite ih, skinite etiketu i uklonite ostatak ljepila. Matea kaže da oni koji to žele rubove mogu obraditi brusnim papirom kako ne bi bili oštri ili ih prekriti vrućim ljepilom.

2. Spužvu izrežite na potrebnu veličinu i stavite je u konzervu. U sredini nožem napravite rupe za svijeću i zatim ih fiksirajte u sredinu konzerve, a oko njih stavite zelenilo (upiknite ga u spužvu).

3. Od papira izrežite četiri kruga i pomoću bušilice za papir u svakom napravite rupicu. Na krugove zatim napišite brojeve 1, 2, 3 i 4 te ih špagom ili trakom zavežite oko konzerve.

4. Po želji dodajte još dekoracija.

5. Konzerve zatim možete složiti dikretno na stol ili ih postaviti na dasku, pladanj ili bilo što slično. Matea ih je pomoću vrućeg ljepila fiksirala na daščicu koju je obojala u crno kako bi vijenac lakše premještala.

Mogućnost izrade vijenaca s konzervama su brojne, a Matea je na svom blogu pokazala i verziju s mahovinom. Kako izgleda ova, ali i druge opcije pogledajte na njezinoj stranici Little Things. Fotografije divnog advenstkog vijenca napravljenog od praznih konzervi čekaju vas i u našoj galeriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju