Kozmetički salon "Rose Nails" ima diskriminacijski sustav naplaćivanja usluga pedikure. Muškarci plaćaju više od žene, a žene s prekomjernom težinom neko su vrijeme također morala izdvajati više novaca


Kozmetički salon "Rose Nails" u Memphisu, u američkoj saveznoj državi Tenessee došao je na loš glas nakon što se na Facebooku proširila fotografija natpisa s njihovog ulaza.

Oprostite, ako imate prekomjernu težinu pedikuru ćete platiti 45 dolara zbog naknade za usluge pedikerki, stajalo je na natpisu.

Ovo je posebno razbjesnilo Deshaniu Ferguson, koja je objavila spomenuti natpis na Facebooku jer je uobičajena cijena pedikure u ovome salonu 25 dolara, odnosno oko 170 kuna. Uz natpis je napisala: Kako nepristojno.


Nakon što se natpis proširio društvenim mrežama, cijeli slučaj odlučila je istražiti lokalna televizijska postaja WREG News Channel 3. Oni spomenuti natpis nisu zatekli, a glasnogovornik salona Son Nguyen tvrdi da nikad nije ni postojao unatoč fotografskim dokazima.

I muškarci plaćaju više

Međutim, isti je priznao da razmišljaju o povećanju cijene pedikerskih usluga, jer tvrdi da su osobe s prekomjernom težinom u ovom salonu uništili nekoliko stolica koje stoje između 2000 i 2500 američkih dolara, pa to trebaju nadoknaditi na neki način.

Cijela priča izazvala je popriličnu buru snažnih reakcija na društvenim mrežama.

Ne razumijem kakve veze ima težina s pedikurom, osim što je ovo način da posramljuju žene zbog njihove težine, zaključila je jedna korisnica Facebooka.

Kozmetički salon "Rose Nails" ima diskriminacijski sustav naplaćivanja usluga i za muškarce. Pedikura za njih košta 35 kuna više od one za žene, jer vlasnici pretpostavljaju da muškarci idu rjeđe na ovaj tretman, pa je potrebno dulje raditi na njihovim stopalima.

Mislite li da bi se trebali postojati razlika u naplaćivanju pedikure?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju