Poznat vam je onaj osjećaj melankolije i bezvoljnosti u nedjelju popodne koju provodite kod kuće? Mnoge obuzme s vremena na vrijeme, ali ako se u vlastitom domu konstantno osjećate sumorno i iscrpljeno, vrijeme je da ga očistite od negativne energije

Sljedećih 10 metoda pomoći će vam da otjerate nakupljenu negativnu energiju iz doma kako bi on ponovno postao ugodno mjesto za život u kojem ćete uvijek biti dobre volje i puni pozitivne energije.

1. Prozračite cijeli dom
Prvi korak u tjeranju negativne energije iz doma je da ga cijelog dobro prozračite. Otvorite sve prozore kako biste napravili propuh čak i ako je vani hladno. Pustite da svjež zrak prostruji svakim kutkom vašeg doma, a propuh iskoristite i da protresete jastuke i poplune.

Ako se u vlastitom domu konstantno osjećate sumorno i iscrpljeno, vrijeme je da ga očistite od negativne energije

2. Zapalite tamjan
Ova mirisna biljka koristi se u duhovnoj i meditativnoj praksi, pa zašto je onda ne isprobati i kod kuće? Tamjan će podići energiju i vašem domu te stvoriti u njemu mirno i spokojno ozračje.

3. Popravite ili maknite potrgane stvari

Već dugo planirate popraviti tu uredsku stolicu na kojoj sjedite kada ste za računalom? Ili je odmah popravite ili je maknite. Potrgane stvari privlače negativnu energiju u vaš dom i drže je ondje sve dok ne napravite promjenu.

4. Ispunite dom mirisom eteričnog ulja naranče
Miris naranče asocira vas na zrake sunce i osmijeh? Ništa neobično. Miris naranče ne samo da čisti dom od negativne energije, već i popravlja raspoloženje. Rastopite nekoliko kapi eteričnog ulja naranče u vodi ili pošpricajte zrak eteričnim uljem u spreju.

5. Riješite se nepotrebnih stvari koje se samo gomilaju
Predmeti zadržavaju puno energije te nam fizički, mentalno i emocionalno krče put prema naprijed. Uz to, skupljanje nepotrebnih stvari nas čini umornima te uzrokuje stres. Stoga se što prije riješite nakupljene gomile koju ne koristite i koja vam ničemu ne služi.

6. Zaštitite prostor kristalima

Crni turmalin poznat je po svojim svojstvima da razgrađuje negativnu energiju i štiti nas od nje. Ružičasti kvarc pak negativne osjećaje zamjenjuje s pozitivnima. Ako je moguće, držite ih blizu elektroničkih uređaja kako bi njihovo djelovanje bilo maksimalno.

7. Obojite zidove u žutu

Boje imaju glavnu ulogu u vašem domu, a žuta boja neutralizira lošu energiju. Osim toga, prostor će se činiti većim te će mu dati toplinu.

8. Stavite sol u kutove soba
Pospite kutove svih prostorija u vašem domu solju i pustite da odstoji 48 sati. Nakon toga sol usišite ili je pometite i bacite u smeće. Sol će upiti nakupljenu negativnu energiju, a vaš će dom ponovno prštati pozitivnim ozračjem.

9. Stavite još ogledala
Kako biste u vaš dom unijeli pozitivnu energiju (zvanu i chi), postavite više ogledala, ali izbjegavajte ona s oštrim rubovima. Ogledala neće donijeti samo više energije, nego će i vama pomoći da pročistite um. Pročitajte i 5 sitnica koje vašem domu donose (ne)sreću.

10. Držite se neutralnih boja

Tamne, bogate boje pune su karaktera. Ali ponekad, kada vam je svega previše, treba vam baš suprotno da biste stvorili opuštajuće ozračuje. Zato kod uređenja boja birajte neutralne boje radije nego tamne koje mogu izazvati negativne osjećaje, ali i prostor učiniti manjim.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju