Čini se kako je potraga za puderom koji nam najbolje pristaje poput potrage za svetim gralom. No ako pratimo ovih nekoliko jednostavnih savjeta koje vam donosimo u sklopu dm Beauty akademije, potraga za vašim savršenim puderom bit će završena. Ivana Cerinski, dm beauty savjetnica, otkriva nam korake koji će vam pomoći da odredite nijansu pudera koji savršeno pristaje vašem tenu. U kratkom videu pogledajte kako bi biranje pudera trebalo izgledati.

Galerija Kako odrediti idealnu nijasnu pudera Kako odrediti idealnu nijasnu pudera Maybelline tekući puder Fit Me +1 Nijansu pudera najbolje je odrediti na vratu

1. Pravo mjesto za određivanje nijansi

Česta greška koju radimo pri odabiru pudera koji bi nam mogao najbolje pristajati jest da ga odabiremo uspoređujući njegove nijanse na pogrešnim mjestima – ruci ili licu.

''Najlakši i najbrži način odabira boje pudera jest da izaberemo onu koja je najbliže našem tonu i to pokušavamo napraviti između lica i vrata. Ako se ne vidi prijelaz, to je savršena boja pudera'', savjetuje Ivana Cerinski.

Isto tako najbolje je određivati nijansu pudera na danjem svjetlu ili na svjetlu koje je približno danjem. Ako niste u žurbi, uvijek u dm-u možete na prijelaz lica i vrata nanijeti nekoliko nijansi, otići na danje svjetlo i vratiti se po onu koja vam najbolje odgovara.

2. Određivanje podtona i tona kože

Još bliže savršenoj nijansi pudera bit ćemo ako ga biramo po podtonu naše kože.

Podton je najlakše odrediti tako da pogledamo svoje zapešće i da vidimo kakve su nam žile. Ako su nam žile plave, onda idemo na hladniji ton i biramo ružičaste podtonove, ako su nam žile zelene, biramo toplije, odnosno bež ili žućkaste tonove.

Kako odrediti idealnu nijasnu pudera Kako odrediti idealnu nijasnu pudera Foto: Nova Studio

3. Kakvu vrstu pudera koristiti?

Danas na tržištu postoji velik izbor različitih vrsta pudera. Puder birajte s obzirom na stanje svoje kože. Za izrazito suhu kožu odličan će izbor biti i BB ili CC kreme, od kojih neke odlično prekrivaju nedostatke, a pritom hrane našu kožu i ne ostavljaju težak osjećaj na našem licu.

''Tekući puderi koji u konačnici daju mat izgled bit će odlični za masniju kožu, a za onu još jače masnu koristite mineralni puder u prahu'', savjetuje Ivana.

Zapamtite, uz pravilnu njegu i hidratizaciju lica svaka će podloga izgledati bolje, a pogotovo kada se izabere po ovim važnim i jednostavnim koracima.

Make-up trikove za svaki dan pratite ovdje.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju