Depilacija britvicom još uvijek je najpopularniji način uklanjanja dlačica. Iako ovu tehniku može savladati svatko, postoje pravila koja, u koliko ne želite izazvati upalu, crvenilo ili urastanje dlačica, morate znati. Donosimo 5 zlatnih pravila brijanja bikini zone.

 
1. Dobra britvica
Kako bi brijanje, a to se posebno odnosi na osjetljivu bikini zonu, prošlo bez iritacija kože i uraslih dlačica potrebno je uložiti u kvalitetnu britvicu.

Pravilo glasi - čim je više žileta na britvici to je pritisak na kožu slabiji. I dok su jednokratne britvice idealne za putovanja, njihova kvaliteta je puno slabija te bi ih trebali izbjegavati.

2. Priprema bikini zone
Ako je od vaše posljednje depilacije prošlo dosta vremena, prije nego upotrijebite žilet, dobro bi bilo da skratite dlačice škaricama, trimerom ili mašinicom za šišanje. Preduge dlačice žilet će puno teže odrezati što može dovesti do iritacija na koži.

Isto tako, depilaciju je najbolje napraviti nakon tuširanja, a idealno bi bilo da pod tušem ostanete čim duže(5 do 10 minuta). Topla voda će omekšati kožu te će depilacija proći puno glađe, bez crvenila.

Ako je od vaše posljednje depilacije prošlo dosta vremena, prije nego upotrijebite žilet, dobro bi bilo da skratite dlačice škaricama, trimerom ili mašinicom

3. Pjena za brijanje
Tijekom brijanja britvicom vrlo je važno znati kako osim dlačica 'brijete' i kožu. Upravo zbog toga vrlo je važno da koristite dobru pjenu ili gel za brijanje. Uloga pjene je maksimalno smanjiti trenje između žileta i kože što je glavni uzročnik upale i crvenila bikini zone.

Najbolje su one s čim manje sastojaka te one koje sadrže maslinovo ulje, shea ili kokosov maslac, a pjenu za brijanje možete napraviti sami. Sloj mora biti tanji tako da vidite dlačice te tako nećete morati dva puta prelaziti preko istog mjesta.

4. Depilacija britvicom
Ovo je najvažniji dio procesa depilacije te je vrlo bitno da ga odradite kako treba, kako bi maksimalno umanjili mogućnost upale, urastanja dlačica i drugih nepoželjnih pojava. Britvicom lagano pređite preko dlačica, ali u smjeru njihovog prirodnog rasta.

Brijanje dlačica u suprotnom smjeru gotovo uvijek ostavlja upaljene crvene kvržice na folikulu dlake. Kvalitetna britvica s više oštrica dlačice će ukloniti iz prve te nećete morati ponovno prelaziti preko istog mjesta.

5. Nakon depilacije
Odmah nakon depilacije operite kožu i osušite je ručnikom. Ako ste skloni iritacijama na depilirano područje stavite hladan oblog i držite ga par minuta. Ako ste skloni upalama na kožu možete nanijeti malo eteričnog ulja čajevca koje djeluje protuupalno i smiruje kožu.

Vrlo je važno i da koži vratite vlagu. Na depilirano područje nanesite laganu hidratantnu kremu bez alkohola, aloa vera gel ili ulje jojobe ili badema s vitaminom E.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju