Ako je pravilno ne napunimo, perilica za posuđe ne može dobro napraviti svoj posao i posuđe na kraju pranja neće biti čisto. Provjerite koju grešku najčešće radimo kod punjenja perilice

Možda mislite da ste punjenje perilice za posuđe u potpunosti svladali, ali nedavna istraživanja pokazala su da nam se još uvijek potkrade jedna mala, ali važna greška u tom postupku.

Drške pribora za jelo uvijek okrenite prema dolje, a glave prema gore.

Naime, mnogi još uvijek žlice, vilice i noževe stavljaju u košaricu za pribor tako da drške okrenu prema gore pa zbog toga voda i deterdžent teško dopiru do 'glave' pribora s kojom jedemo ili režemo hranu. Zato drške uvijek okrenite prema dolje, a glave prema gore jer ćete tako najprljaviji dio pribora u pravilno izložiti vodi.

Do istog problema dolazi i ako previše natrpamo košaricu stoga je ravnomjerno napunite priborom kako biste postigli maksimalni učinak tijekom pranja.

SAVJET PLUS: Ako imate problema s mutnim čašama, sami napravite sredstvo za čišćenje staklenog suđa. Također provjerite 10 nevjerojatnih upotreba deterdženta za pranje suđa i saznajte u kojim ga sve situacijama možete koristiti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju