Ne morate graditi zidove da biste pregradili neku prostoriju u domu. Postoje i mali trikovi s kojima se možete poslužiti kako biste od jedne prostorije napravili dva zasebna kutka – primjerice kako biste od dnevne sobe napravili boravak i spavaću sobu.

Galerija Kako najlakše pregraditi sobu - 6 Kako najlakše pregraditi sobu - 9 Kako najlakše pregraditi sobu - 10 +6 Pregradite sobu namještajem - poslužiti se možete i radnim stolom

Upotrijebite regal ili ormar

Najlakši način da pregradite prostor u domu je da na željenu među postavite visoki ormar ili regal cijelom dužinom. Ova metoda pregrađivanja imat će smisla samo ako imate prirodni izvor svjetlosti u oba dijela sobe, kao i odgovarajući način za ulazak i izlazak iz oba kuta prostorije.

Ako trebate propustiti prirodnu svjetlost u svaki dio sobe, radije se poslužite nižom policom za knjige ili komodom. Upotrijebiti možete i neki atraktivni paravan za presvlačenje.

Kako najlakše pregraditi sobu - 4 Pregradite sobu policom za knjige u boji zidova (Foto: Living4media)

Upotrijebite zavjese

Zavjese nisu samo atraktivno pokrivalo za prozore. Njima možete pregraditi i cijelu prostoriju. Ako raspolažete manjim prostorom najbolje ga je pregraditi sa zavjesama napravljenih od prozirne tkanine, resica ili debljeg materijala u nježnim pastelnim bojama koje vizualno ne smanjuju prostor.

Kako najlakše pregraditi sobu - 9 Pregradite sobu s lepršavom prozirnom zavjesom (Foto: Living4media)

Upotrijebite tepih

Veliki tepih je sjajan način za vizualno odvajanje sobe na dva dijela. Pod kauč, fotelje i stolić za kavu stavite veliki tepih u upečatljivoj boji i tako ga vizualno odvojiti od dijela sobe u kojoj se nalazi krevet za spavanje.

Kako najlakše pregraditi sobu - 3 Velikim tepihom također možete vizualno odvojiti dva različita dijela sobe (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju