Stručnjaci sa sveučilišta u Binghamtonu i Londonu proveli su novo istraživanje na temu ljubavnih odnosa koje ih je dovelo do zanimljivih rezultata. Točnije, istraživači su pokušali utvrditi kakve dugoročne posljedice nevjera ostavlja na prevarenu i ostavljenu ženu.

Nakon ankete provedene na 5.705 ispitanika iz 96 zemalja, ustanovili su da su dugoročne posljedice zapravo - pozitivne.

Nakon početnog perioda tuge i osjećaja izdaje, žena iz ovog iskustva izlazi s većom ljubavnom inteligencijom koja joj omogućuje da kod budućih partnera odmah raspoznaje negativne vrijednosti. Dugoročno gledano, prevarena žena pobjeđuje, rekao je autor istraživanja Craig Morris u izvješću za medije.

Nakon nevjere većina žena brže prekida odnos koji ih ne zadovoljava te odmah prepoznaju potencijalnog preljubnika.


Nakon nevjere većina žena postaje sigurnija u sebe, znaju što traže, brže prekidaju odnos koji ih ne zadovoljava, odmah prepoznaju potencijalnog preljubnika, općenito postaju psihološki jače na svim područjima i lakše donose odluke koje su dobre za njih.

Što se pak događa s preljubnicima i njihovim novim partnericama? Druga istraživanja pokazala da su da veze koje počinju kao preljubnički odnos u većini slučajeva ipak ne potraju jer je njihov temelj najčešće kratkotrajna strast, a ne prava emocija koja je potrebna za uspješnu i dugotrajnu ljubav.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju