Dani menstruacije nikome nisu dragi, no čini se da se svaka od žena s tim nosi na drugačiji način. Zabavite se i otkrijte ima li u tome određenu ulogu i naš dan i mjesec rođenja.

Evo što kaže horoskop o ponašanju tijekom menstruacije.

OVAN
Kada horoskopskim ovnovima počnu „oni dani u mjesecu“, bol uvijek prati osmijeh na licu. Nema sumnje u to da bi se najradije zamotali u dekicu i gledali omiljenu seriju, ali ne dopuštaju da im menstruacija ometa svakodnevicu. Tipično tvrdoglavo ovnovski, te dane ne vide kao nešto što će ih spriječiti u zacrtanim planovima.

BIK
Bikovi su poznati kao vrlo organizirane osobe, a tako će pristupiti i menstruaciji. Znaju točno u dan kada će započeti njihova menstruacija pa su u skladu s time i spremni – od tampona i uložaka pa do tableta protiv bolova. Pritom im je, kao i inače, higijena na prvom mjestu.

BLIZANCI
Blizanci se teško nose s menstruacijom. Frustracije, depresivne misli, promjene raspoloženja i grčevi nikako ne idu uz razigranu narav blizanaca, no zato znaju da nakon ovih loših dana dolazi sunce. Iako će tih nekoliko dana biti ponešto sporiji u izvršavanju svojih obaveza, jednom kada oni završe, osjećat će se preporođeno.

Vodenjaci menstruaciju vide kao nešto prirodno, dok bi jarčice dale sve da ona uopće ne postoji.

RAK
Račice vole prisutnost i blizinu drugih ljudi pa čak i tijekom tih dana neće bježati od društva, poziva na zabavu ili u kino. Štoviše, upravo se u tom razdoblju žele okružiti dragim osobama te će vrlo rado prihvatiti pozive na druženje, a i sami prirediti kućnu zabavu.

LAV
Vatrene lavice, baš poput same vatre, mogu biti vrlo nepredvidljive pa tako i variraju njihova raspoloženja tijekom različitih ciklusa.

Naginju jednoj od ovih opcija: svima detaljno govore o tome kako se točno osjećaju i što ih sve boli, strastveno se zauzimaju za „ženska pitanja“ i aktiviraju se u lokalnoj zajednici ili pak plaču odjevene u najstariju trenerku i ne miču se s kauča. Svaki mjesec nosi nova iznenađenja.

DJEVICA
Jedan od znakova kojima menstruacija najteže pada svakako je djevica. Nije rijetkost da tih dana otkazuju sve dogovore, ali i da obavijeste sve članove kućanstava o tome što prolaze i koliko im je teško.

Također ni kolege na poslu ne moraju ni pitati što djevica prolazi jer im to itekako daje do znanja. Srećom, vrlo su vrijedne pa im se oprašta nekoliko „lošijih“ dana.

VAGA
Oh, vage! Inače slove kao neodlučne, no tijekom dana menstruacije čini se kao da njihova neodlučnost dobiva novu dimenziju. Ne znaju bi li plakale, vrištale, zamotale se u dekicu i nikada ne izašle ili pak otišle na kavu i pravile se da je sve u redu.

ŠKORPION
Zajedljivi ili pasivno-agresivni komentari nešto su što se može očekivati od škorpionki tijekom „onih dana“. Inače misteriozne i nimalo nalik ijednom drugom horoskopskom znaku, i menstruaciju proživljavaju na jedinstven način.

Nošenje s bolovima ide pod ruku s pomalo otrovnim jezikom tih dana. Štoviše, bolje je sve drage osobe upozoriti na to da se prava verzija vas vraća za nekoliko dana.

STRIJELAC
Strijelci su uvijek otvoreni prema životu i spremno dočekaju svaku novu pustolovinu, toliko da i zaborave na to kada trebaju dobiti menstruaciju. Žele li izvući najbolje iz svake situacije, možda je vrijeme da negdje pribilježe te datume. Uostalom, tako će i moći bolje planirati sve ono što žele iskusiti.

JARAC
Jarčice vrlo često požele da nemaju menstruaciju. Da mogu učiniti nešto što bi zauvijek otjeralo tu neželjenu gošću, odmah bi to učinile. Srećom, poznate su i kao one koje su neustrašive pa je to samo još jedan izazov na njihovu putu prema uspjehu. Doduše, svaki mjesec iznova.

VODENJAK
Vodenjaci se osjećaju vrlo ugodno u vlastitom tijelu pa im ni menstruacija ne predstavlja problem. To prihvaćaju kao sastavni dio ciklusa života, a čak i tada misle na okoliš i njegovu održivost. Zato će gotovo uvijek posegnuti za platnenim ulošcima, organskim tamponima ili menstrualnim čašicama.

RIBE
Ribe pokušavaju naći što je više moguće načina kako si na prirodan način olakšati tegobe koje osjećaju tijekom menstruacije. Od čajeva do posebnih krema za masažu donjeg dijela leđa – ribe imaju sve.

Međutim, često nisu svjesne toga da se druge žene možda ne mogu nositi s menstruacijom bez analgetika pa ponekad i pretjeraju sa svojim savjetima o prirodnom i holističkom pristupu.

Pročitajte i opis vašeg horoskopa u sedam riječi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju