Žene koje nose dioptrijske naočale napokon su došle na svoje – takozvanom geek chicu ne prognozira se skori pad popularnosti. Kada nosimo dioptrijske naočale, trebali bismo se pridržavati i određenih pravila šminkanja.

1. Zaboravite na tamna sjenila. Smokey eyes ispod naočala nije najbolja opcija. Oči će jednostavno izgledati pretamno. Birajte svjetlije nijanse, a želite li ipak nešto dramatičniji look, na pregibe kapaka nanesite malo tamnijeg sjenila.


S crnim okvirima kombinirajte sivu, smeđu ili tamnoplavu olovku za oči, a sa smeđim okvirima nosite brončanu.

2. Okvir naočala i eyeliner ne smiju biti u istoj boji. Nanesite eyeliner koji je sličan boji okvira, ali ne identičan. S crnim okvirima kombinirajte sivu, smeđu ili tamnoplavu olovku za oči, a sa smeđim okvirima nosite brončanu.


3. Ne zaboravite na uvijač. Kako biste što više "otvorili" pogled, ne izostavljajte uvijač za trepavice. Uvijačem pritisnite trepavice sasvim blizu korijena i zatim nanesite maskaru.


4. Bez maskare na donjim trepavicama. Za maskaru na donjim trepavicama većina vizažista reći će "ne". Takav nam izgled jednostavno dodaje godine, a nosite li naočale, sve skupa može izgledati još gore. Tamna boja i okviri stvaraju sjene ispod očiju pa lice izgleda umornije. Doznajte i kako pomoću žlice u nekoliko sekundi našminkati oči poput profesionalke.

5. I koža lica zaslužuje jednaku pažnju. Bez obzira na to što je naglasak na očima, i ostatak lica mora izgledati besprijekorno. Kožu nahranite prije nanošenja pudera, a nepravilnosti uklonite korektorom.


6. Pogrešna nijansa korektora. Odabrati odgovarajuću boju korektora i inače je zahtjevno. U slučaju s naočalama, birajte isključivo žućkaste nijanse. One najbolje prekrivaju tamne podočnjake i eventualno crvenilo.


7. Deblje i deblje, a ne tanje. Deblji okviri znače da ćete na kapke nanijeti deblju liniju eyelinerom ili olovkom, a uz tanke obvezno ide i tanka linija.


8. Naglasite obrve. Ponekad smo toliko koncentrirani na ono što se vidi samo ispod naočala da zaboravljamo na obrve. Neka budu uredno počupane, počešljane, a možete ih dodatno naglasiti gelom za obrve. Jer ipak su one okvir za vaše okvire.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju