Sezona proljetnog pospremanja u punom je jeku što znači da je i vrijeme da pospremite zimsku garderobu. No prije nego je pohranite u ormaru, odjeću je dobro pripremiti za proljetno i ljetno 'mirovanje' kako bi ostala svježa i duže trajala. Evo kako ćete to pravilno napraviti

1. Kaputi i jakne
Ispraznite džepove. Vunene kapute preporučljivo je odnijeti na kemijsko čišćenje. Pospremite ih na prozračno mjesto ili ih stavite u vreće za pohranjivanje odjeće. Ne zaboravite staviti i sredstvo protiv moljaca.

Pulovere i veste nemojte nikad vješati na vješalice jer se tako mogu rastegnuti, već ih složite u ladicu

2. Rukavice, kape i šalovi
Sparite rukavice. Ako neke šalove ili kape niste nosili dvije zime vjerojatno više nikada ni nećete pa ih maknite iz ormara. Također, ne zaboravite oprati sve rukavice, kape i šalove, koji su perivi, te pazite da je sve potpuno suho prije pospremanja kako ne bi zadržali neugodan miris.

3. Čizme
Provjerite treba li čizmama popravak i ako treba odnesite ih kod postolara. Kako bi čizme zadržale oblik napunite ih zgužvanim novinskim papirom ili plastičnim vrećicama. Stavite ih u kutije u kojima ste ih kupili ili u velike plastične posude.

4. Puloveri
Kosu, otpatke od prediva i ostali otpad koji se skupi na puloveru uklonite pomoću vrlo mekane četkice. Pulovere i veste nemojte nikad vješati na vješalice jer se tako mogu rastegnuti, već ih složite u ladicu, odnosno u prozračne vreće u koje ćete staviti i sredstvo protiv moljaca.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju