Kišno i vlažno vrijeme najveći je neprijatelj savršene frizure. Vlaga iz zraka uzrokuje kovrčanje kose, zbog čega ona postaje neposlušna. Želite li maksimalno zaštititi kosu od vlage, donosimo pet frizerskih savjeta koji čuvaju frizuru, a koje nam je otkrila frizerka Nikolina Perković.

 

1. Nikada ne zaboravite regenerator

Tajna ravne kose očituje se u održavanju vlažnosti u vlasima. Ne zaboravite na redovito nanošenje regeneratora za kosu, a protiv kovrčanja idealan je onaj koji se ne mora ispirati.

Live-in regeneratori za kosu koji se ne moraju ispirati najbolje su brzinsko rješenje protiv kovrčanja kose, objašnjava frizerka Nikolina Perković iz frizerskog studija Nikas.

Ako se bojite da će regenerator previše slijepiti kosu uz lice i tako smanjiti njezin volumen, nanesite ga samo od polovice kose do vrhova.

Live-in regeneratori za kosu koji se ne moraju ispirati najbolje su brzinsko rješenje protiv kovrčanja kose

2. Prirodno osušite kosu

Prije nego što posegnete za sušilom za kosu, pustite da se vlasi barem malo osuše na zraku.

Vruć zrak iz sušila znatno isušuje kosu, te ona onda jače reagira na vanjske podražaje poput velike količine vlage u zraku, zbog koje se kosa onda puno jače kovrča, otkriva Nikolina.

Nakon pranja kosu zamotajte u ručnik i dopustite da pamuk maksimalno upije vlagu iz vlasi, a sušilo upotrijebite samo za kratko, završno sušenje.

3. Poslužite se serumom i uljima za kosu 

Nakon pranja kose na vlasi nanesite serum ili kremu za kosu bogatu uljima.

Nikolina objašnjava kako preparati za njegu kose sadrže ulja koja na vlasima rade takozvani zaštitni film. Taj film sprječava prodor vlage i kovrčanje kose. Takvi tipovi proizvoda nanose se na čistu, opranu kosu.

4. Upotrijebiti anti-frizz sprej

Sprejevi protiv kovrčanja kose najbolje su rješenje protiv vlage u zraku, koja u rekordnom roku može pokvariti svaku frizuru.

Ovi proizvodi već se dugo koriste u tropskim zemljama, gdje su velike količine vlage u zraku tijekom cijele godine. Anti-frizz sprejevi sprječavaju prodiranje vlage u vlasi te je tako štite od kovrčanja, kaže frizerka Nikolina Perković i objašnjava kako je sprej najbolje nanijeti na vlažnu, opranu kosu.

5. Lak za kosu kao SOS rješenje 

Iako lakovi za kosu nisu prijatelji vaše kose jer je isušuju, taj proizvod za oblikovanje frizure pomaže i u borbi protiv kovrčanja uzrokovanog vlagom u zraku.

Lak na površini kose stvara zaštitni sloj koji sprječava dubinsko prodiranje vlage. Na tržištu postoje i lakovi za kosu s već spomenutim anti-frizz učinkom, koji imaju još jači efekt protiv kovrčanja.

12 ulja za kosu zahvaljujući kojima će biti svilenkasta, sjajna i zdrava Žena nanosi ulje za kosu Nuxe Huile Prodigieuse Néroli čudesno suho ulje za lice, tijelo i kosu, 28,80 eura Leonor Greyl L'Huile De Ulje za kosu , 38 eura +9 L'Occitane intenzivno obnavljajuće ulje za kosu, 20,80 eura

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju