Smatrate li i vi lakiranje noktiju opuštajućim tretmanom? Ponekad je najljepše uzeti čašu omiljenog vina, upaliti najdražu seriju, pripremiti potrebu aparaturu i urediti nokte kako bismo se osjećale ljepše i bolje.

Užitak lakiranja noktiju znaju pokvariti dosadni mjehurići zraka koji se stvore na površini laka i u sekundi unište trud i koncentraciju koju smo skupljali kako bismo sredili nokte. Dosadni mjehurići se obično pojave tijekom procesa sušenja jer zrak ostane zarobljen između slojeva laka.

Ovaj problem zna biti frustrirajući, posebno jer se pojavi na samome kraju, kad mislimo da smo gotovi i kad se već počnemo diviti rezultatu. Kako ne biste morali ponoviti cijeli postupak lakiranja, donosimo savjete kako u tri jednostavna koraka izbjeći nastanak dosadnih mjehurića na noktima.

1. Dobro očistite nokte

Prije nego što krenete lakirati nokte, budite sigurni da su vaši nokti potpuno čisti i suhi. Čak i kad dobro skinete stari sloj laka, namažete ruke kremom i turpijicom sredite sve nedostatke, morate se uvjeriti da neki od ovih postupaka nije ostavio mrvicu prljavštine.

Obično turpijanje na noktima stvori sitnu prašinu koja kasnije uzrokuje nastanak mjehurića. Također, nokti ne smiju biti masni od kreme, a pripazite da ne dirate lice i kosu nakon što ih dobro obrišete acetonom.

2. Nanesite lak za nokte u tankom sloju

Ovo je najčešći uzrok nastanka mjehurića. Četkicu dobro očistite od viška laka prije nego što ga nanesete na nokat. Ako stavite debeli sloj, teško će se osušiti prije nego što slučajno prilijepite nokat uz neki predmet i budete morali ponoviti cijeli postupak.

3. Budite strpljivi

Jeftinijim lakovima za nokte obično nedostaje pigmenta pa je svakako potrebno nanijeti dva sloja kako bi boja bila točno onakva kakvu bismo htjeli. Ako nanosite više slojeva, budite sigurni da se prethodni sloj potpuno osušio, inače su mjehurići neizbježni. Stručnjaci napominju da bismo trebali izbjegavati mazanje trećeg sloja – dva su sasvim dovoljna.

Nude manikura - 3 10 fotografija kao dokaz: Slažete li se da su ovo najelegantnije manikure za duge i kratke nokte?

Slika nije dostupna Omiljeni motiv: Deset manikura koje u proljetnim mjesecima nemaju konkurenciju

Manikura idealna za kratke nokte Ideje koje će se kopirati: 15 manikura stvorenih za kratke nokte

Dodatna napomena: Stavljati ruku ispred ventilatora kako bi se lak brže osušio nije pametno rješenje, jer zrak može uzrokovati još više mjehurića. Također, mahanje rukama ili puhanje u nokte neće ubrzati proces sušenja. Najbolje se opustiti i pričekati da se lak sam osuši.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju