Ako su ljetne vrućine u kombinaciji sa zaštitnom maskom napravile ''nered'' na vašem licu, donosimo nekoliko savjeta uz koje biste mogli poboljšati stanje kože i istovremeno spriječiti nastanak novih nepravilnosti.

Galerija Mixa maska za lice Mixa - Anti imperfection linija proizvoda Mixa, micelarna voda +0 Mixa, linija proizvoda Anti-imperfection

Nošenje zaštitne maske postaje naša svakodnevica. Bez obzira na to što možda nije uvijek ugodno, njome štitimo sebe i druge. Taj dodatak našem licu mnogima je zadao probleme s tenom pa se u beauty industriji već pojavio pojam 'maskne' koji opisuje akne koje su nastale kao posljedica nošenja maske. Maskne se tako pojavljuju na bradi, obrazima i oko usana.

Tu neželjenu pojavu moguće je usporiti ili spriječiti odabirom prave zaštitne maske, prilagođenom beauty rutinom te izbjegavanjem nošenja šminke ispod maske.

Odabir zaštitnih maski od materijala koji propuštaju zrak

Samo trljanje bilo koje vrste tkanine o kožu može dovesti do iritacije. Još kad k tome dodamo vrućine i znojenje, nije ni čudo što naša koža burno reagira. Ona postaje crvena, nadražena i suha jer gornji sloj kože postaje mekši i sklon iritacijama, a kod nekih će se pojaviti i prištići na mjestima koja su bila pokrivena maskom. To se događa zato što dišemo direktno u masku, ona zadržava toplinu, stoga naša koža postaje vlažna, a pore upijaju svu nečistoću s lica i začepljuju se.

Mixa - Anti imperfection linija proizvoda Mixa - Anti imperfection linija proizvoda Foto: PR

Prvi korak koji možemo učiniti kako bismo spriječili pojavu nepravilnosti na licu jest korištenje prirodnih i mekanih maski za lice. Birajte maske od materijala koji propuštaju zrak poput pamuka. Na taj će se način minimalizirati znoj i nakupljanje sebuma. Također, kada je to sigurno i kada se fizički distancirate, uzmite predah od maske. Ako ste je primorani nositi osam sati, masku je s vremena na vrijeme dobro promijeniti, a lice osvježiti.

Također, nakon svakog nošenja masku je potrebno oprati. Važno je da ne hodate okolo s prljavom maskom. Možete je prati s vašim rubljem u stroju za pranje rublja na temperaturi koja odgovara tkanini. Ako je perete ručno, onda je dobro trljajte u sapunu i toploj vodi, najmanje 20 sekundi. Nakon toga je temeljito isperite i ostavite da se osuši i po mogućnosti izglačajte prije upotrebe.

Mixa, linija proizvoda Anti-imperfection Mixa, linija proizvoda Anti-imperfection Foto: PR

Njega kože i prilagođena beauty rutina

Kožu je važno zaštiti ispod maske. U ovakvim uvjetima koži je potrebna posebna ljubav pa ne preskačite čišćenje i hidratiziranje kože prije stavljanja maske i nakon njezina skidanja kako biste spriječili iritacije. Za to vam ne treba vam čitav niz proizvoda. Radije neka vaša beauty rutina uključuje ciljano i pomno odabranu kozmetiku. Savjetujemo korištenje nekomedogenih proizvoda koji ne začepljuju pore i vašoj koži omogućuju da diše. Takve proizvode možete pronaći u drogerijama, a brend koji ima širok raspon nekomedogene kozmetike s obzirom na stanje i tip kože jest Mixa.

S pojavom prištića, mitesera i akni zbog nošenja zaštitne maske najviše će problema imati prvenstveno oni koji su skloni takvim promjenama i imaju problematičnu ili masniju kožu. U tom slučaju možete isprobati liniju Mixa Anti-Imperfection, koja sadrži apsolutno sve proizvode neophodne za borbu protiv nepravilnosti na licu i čiji su proizvodi obogaćeni pročišćavajućim cinkom koji čisti i osvježava osjetljivu i kombiniranu ili masnu kožu.

Mixa, micelarna voda Mixa, micelarna voda Foto: PR

Ujutro nježno očistite lice s Anti-Imperfection micelarnom otopinom s neutralnom 5,5 pH-vrijednošću, koja ima istu pH-vrijednost kao koža. Zatim je nahranite Anti-Imperfection kremom za lice koja smanjuje fleke iz dana u dan, poboljšava teksturu kože i smanjuje vidljivost pora. Primjena hidratantnog sredstva za lice prije stavljanja maske važan je korak u osiguravanju zdrave barijere, a samim time smanjuje se i rizik od iritacije. Zahvaljujući matirajućem silikatu S, krema za lice Anti-Imperfection dobra je i jer apsorbira višak sebuma tijekom cijelog dana i tako sprječava nastanak novih nepravilnosti.

Pudere i šminku za lice radije izbjegavajte jer oni mogu dodatno začepiti žlijezde i pore te tako izazvati pojavu akni i stvoriti probleme. Radije prije stavljanja maske još nanesite zaštitni faktor. Iako maska prekriva velik dio lica, ona vaš ne štiti od štetnog UV zračenja pa je zato jako važno nanositi kremu sa zaštitnim faktorom.

Nakon nošenja maske lice očistite losionom za čišćenje Anti-Imperfection. On nježno uklanja nečistoće i šminku ako ste je ipak odlučili nanijeti, bez isušivanja kože. Kliničko ispitivanje pokazalo je da je upravo taj proizvod učinkovit kod prikrivanja nesavršenosti. Četiri tjedana 42 žene koristile su ga svaki dan i zabilježile da im koža ima upola manje nesavršenosti. Nakon losiona možete koristiti masku za lice Anti-Imperfection 3u1. Ako s njom želite dodatno očistiti lice, nanesite je na vlažnu kožu, nježno masirajte i isperite. Tu masku možete koristiti i kao piling tako da je nanesete na suhu kožu i ostavite da odstoji pet minuta. Samo imajte na umu da se piling ne preporučuje raditi više od dva puta tjedno. Kad je koža čista, možete ponovno nanijeti kremu za lice Anti-Imperfection jer se ona koristi i kao dnevna i kao noćna njega.

Kod tih koraka važno je da ste ustrajni i da date koži dovoljno vremena da se oporavi. Za koje se god proizvode za čišćenje i hidratiziranje odlučili, neka oni budu nježni i po mogućnosti nekomedogeni te oslobođeni alkohola i parabena.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju