Do 95. dodjele Oscara dijele nas još dva dana, a za zagrijavanje prisjetili smo se trenutaka kada su slavne zvijezde prvi put prisustvovale dodjeli najprestižnije filmske nagrade.

Galerija Brad Pitt i Juliette Lewis na dodjeli Oscara 1992. godine Angelina Jolie na dodjeli Oscara 2000. s kipićem za najbolju sporednu glumicu Charlize Theron na dodjeli Oscara 2000. godine +11 Scarlett Johansson na dodjeli Oscara 2004. godine

Angelina Jolie na Oscarima je bila još kao djevojčica kada je pratila svojeg oca Jona Voighta, ali samostalno je prvi put bila 2000. kada je osvojila nagradu za najbolju sporednu glumicu u filmu Prekinuta mladost.

Renee Zellweger na dodjeli Oscara 1999. godine Renee Zellweger na dodjeli Oscara 1999. godine (Foto: Guliver image)

Brad Pitt na oskarovski crveni tepih prvi je put zakoračio u društvu tadašnje djevojke Juliette Lewis, 1992. godine nakon što je snimio film Thelma i Louise. Leonardo DiCaprio imao je dvadeset godina kada je prvi put došao na Oscare s nominacijom za najboljeg sporednog glumca u filmu Što muči Gilberta Grapea.

Hugh Grant i Elizabeth Hurley na dodjeli Oscara 1995. godine Hugh Grant i Elizabeth Hurley na dodjeli Oscara 1995. godine (Foto: Guliver image)

Iako su Jennifer Aniston i Brad Pitt krajem devedesetih bili redoviti gosti na oskarovskim partijima, Jennifer se prvi put crvenim tepihom prošetala 2006. godine u crnoj haljini modne kuće Rochas. Charlize Theron to je učinila šest godina prije ostavivši dojam u narančastoj kreaciji Vere Wang.

Holivudska diva koja je Oscara preuzela u haljini koju je sama sašila Joanne Woodward sama si je sašila haljinu za Oscare John Wayne uručio joj je nagradu Joanne Woodward haljinu je sparila s ogrtačem i torbicom +1 Joanne Woodward i Paul Newman

Kako su holivudske zvijezde izgledale kada su prvi put prisustvovale dodjeli Oscara, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Charlize Theron na dodjeli Oscara 2000. godine Charlize Theron na dodjeli Oscara 2000. godine (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju