Pomisao na dugu, pjenušavu kupku u otmjenoj kadi je ono o čemu mnogi sanjaju nakon napornog dana.

No čak i ako se u našem domu ne nalazi kada, opuštajući učinak moguće je postići i u tušu uz nekoliko trikova.

1. U PROSTOR TUŠA STAVITE SVJEŽI EUKALIPTUS
Sastavni dio opuštajućih kupki su dodavanje eteričnih ulja i soli, no u tušu to nije moguće. Zato postoji trik kojim možete dobiti prirodnu aromaterapiju. U kut tuša objesite nekoliko grana svježeg eukaliptusa. Zbog para vruće vode eukaliptus će intenzivnije ispuštati svoj miris, a on će vam dati osjećaj kao da ste na nekom posebnom mjestu.

2. CIJELO TIJELO IŠČETKAJTE SUHOM ČETKOM
Prije nego što uđete u tuš, cijelo tijelo iščetkajte suhom četkom. Ta se tehnika već stotinama godina primjenjuje u Skandinaviji, Rusiji i Turskoj, ujedno je dio ajurvedske filozofije, a sa sobom nosi brojne dobrobiti. Izvana je koža glatka, njegovana te se odstranjuju mrtve stanice kože, ali pomaže i u borbi protiv celulita, potič

e se cirkulacija te se tijelo rješava viška vode i toksina.

3. ODABERITE PRIKLADNE PROIZVODE ZA TUŠIRANJE
U kupku se često dodaju tzv. bombe, koje u dodiru s vodom kupku pretvaraju u pravo carstvo boja i mirisa. Dakako, u tušu nešto takvo nije moguće, no postoje posebne bombice za tuširanje, manjih dimenzija i mekanije strukture, koje se počinju topiti čim ih stavite ispod mlaza vode, a nakon toga ih trebate natrljati po cijelom tijelu.

Tko kaže da u tušu ne možemo imati osjećaj kao da smo u kadi?

Također, na tržištu postoje brojni gelovi za tuširanje obojeni mirisima spa-mjesta, uz dodatak eteričnih ulja, a na vama je samo da pronađete onaj koji vam najviše odgovara.

4. UKLJUČITE AMBIJENTALNU GLAZBU
Uživanje u dugoj kupki često podrazumijeva i slušanje opuštajuće glazbe. Sve to možete imati i tijekom tuširanja. Na internetskim glazbenim servisima postoje već pripremljeni setovi ambijentalne, spa-glazbe, čija je funkcija da vas umire i usmjere na trenutak u kojem se trenutačno nalazite.

Osim toga, postoje brojni dokazi o korisnom utjecaju glazbe za opuštanje na smanjenje negativnih učinaka stresa, bilo da je riječ o tjelesnom, emocionalnom ili kognitivnom odgovoru na stres.

5. NAKON TUŠIRANJA DOBRO NAHRANITE TIJELO
Nakon uživanja u toploj vodi potrebno je dobro nahraniti kožu. Topla i vruća voda je isušuju, pa je dobra hidratacija tim važnija. Odaberite losione i mlijeka za tijelo primjerene vašem tipu kože, a nemojte zaboraviti ni na hidrataciju iznutra ispijanjem potrebne količine vode.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju