Glavobolja je neugodan zdravstveni problem koji muči mnoge ljude, a možemo je ublažiti i prirodnim sredstvima

Klinčić je prije svega poznat kao začin koji koristimo kako bismo raznim slatkim ili slanim jelima i kuhanom vinu dali posebnu aromu. Međutim, mnogi ne znaju za ljekovitu stranu omiljenog mirisnog začina.

Klinčić je ljekovita biljka zahvaljujući spoju eugenolu koji ima snažna analgetička svojstva.

Za nju je ‘zaslužan’ eugenol, glavna aktivna komponenta klinčića, koji ima analgetička svojstva, blokira određene receptore boli i djeluje unutar nekoliko minuta od korištenja. Najveća koncentracija eugenola nalazi se u eteričnom ulju klinčića koje se može kupiti u biljnim trgovinama.

U alternativnoj medicini prakticira se uklanjanje glavobolje upravo uz pomoć eteričnog ulja klinčića - jednu kap ulja stavite na svaku sljepoočnicu i zatim ga umasirajte kružnim pokretima uz lagani pritisak.

SAVJET: Ako imate problema s osjetljivom kožom lica, prije upotrebe eteričnog ulja savjetujte se sa svojim liječnikom opće prakse kako ne biste uzrokovali iritaciju kože. Osim što pomaže kod glavobolje, ovaj začin je vaš saveznik u ublažavanju zubobolje. Saznajte kako možete koristiti klinčić ako želite ukloniti zubobolju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju