Češnjak je najbolje jesti sirov, ali nakon konzumacije ostaje neugodan zadah koji se može umanjiti s jednom namirnicom koje većina osoba ima u svojoj kuhinji


Češnjak je jedan od najsvestranijih ljekovitih namirnica koje poznajemo. Pun je antioksidanta koji snaže organizma, pomaže u liječenju sezonskih prehlada i gripa te potiče izlučivanje toksina iz organizma.

Kako bismo uživali u njegovim blagodatima, najbolje ga je jesti sirovog. No nakon njegove konzumacije ostaje neugodan zadah zbog čega ga mnogi izbjegavaju.

Da biste smanjili zadah od ljutine češnjaka, pojedite sirovu jabuku. Pokazalo se da enzimi u jabuci zbog koje plod potamni nakon što ju počnete rezati djeluje kao prirodni dezodorans za neugodan zadah izazvan sulfidima od češnjaka. Dobar tek!

Još uvijek osjećate neugodan zadah u ustima nakon konzumacije češnjaka, isprobajte i ove tri brzopotezne metode.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju