Svjetski institut za boje Pantone otkrio je prošli mjesec boje koje će obilježiti 2021. godinu. Riječ je o ultimativnoj sivoj (Ultimate Gray 17-5104) i svjetleće žutoj (Illuminating 13-0647) – dvjema nezavisnim bojama koje se međusobno savršeno podržavaju.

Galerija Deset dokaza da su siva i žuta savršena kombinacija za uređenje doma Deset dokaza da su siva i žuta savršena kombinacija za uređenje doma - 7 Deset dokaza da su siva i žuta savršena kombinacija za uređenje doma - 10 +7 Deset dokaza da su siva i žuta savršena kombinacija za uređenje doma - 9

Boja godine često utječe na mnoge aspekte života, od potrošačkih proizvoda do objava na društvenim mrežama. Mnogi ih odlučuju koristiti i u svojim životnim prostorima, a dizajneri interijera iznijeli su i svoje viđenje toga kako ih uklopiti u dom.

Svijetlo drvo u domu trend je u uređenju interijera - 1 Svijetlo drvo u domu: Trend u 2021. koji na divan način prostoru daje vedrinu

Zimski balkon Nemojte ga zanemariti: Balkon i zimi može biti opuštajući kutak za ispijanje kave

U nastavku donosimo dio savjeta.

1. Upotrebljavajte ih za detalje poput tepiha ili jastuka - kako biste izbjegli preveliko obvezivanje

Trendovi u dizajnu interijera često se brzo mijenjaju, a previše bilo koje boje može biti - previše. Kako su objasnili dizajneri interijera, bilo koja boja koja je snažna i bogata poput ove dvije bila bi previše kao odabir za uređenje cijele sobe. Bolje ih je koristiti za detalje koji će se isticati u prostoru. To mogu biti jastuci, dekice, lampe, posuđe...

Idilična kućica u koju bismo se sakrili i čekali proljeće - 2 Eh, da nam je pobjeći malo: Dražesna kućica u koju bismo se sakrili i čekali proljeće

Također, imajte na umu da s previše sive boje možete riskirati dosadan izgled prostorije, tako da je kombiniranje sa žutom sjajan koncept.

Deset dokaza da su siva i žuta savršena kombinacija za uređenje doma - 7 Upotrebljavajte ih za detalje poput tepiha ili jastuka (Foto: Living4media)

2. Veći komadi namještaja

Ako spade u skupinu onih koji bi ipak neki veći komad namještaja u ovoj boji, stručnjaci imaju savjete i za vas. 

Zbog suptilnosti, dizajneri interijera preporučuju da prilikom odabira većih komada namještaja poput kauča prednost date sivoj boji, a onda žute detalje iskoristite za naglašavanje i podizanje sive.

Deset dokaza da su siva i žuta savršena kombinacija za uređenje doma - 4 Dobro izgledaju i veći komadi namještaja (Foto: Living4media)

3. Zidovi i tapete

Ako renovirate dom, jedan od načina da potpuno promijenite izgled sobe su zidne tapete i statement zidovi i ovdje su siva, žuta ili kombinacija tih boja sjajne opcije.

Deset dokaza da su siva i žuta savršena kombinacija za uređenje doma - 8 Zidovi u sivoj i žutoj boji također su sjajan odabir (Foto: Living4media)

4. Dekoracije za dom

Maleni ukrasni predmeti idealni su za detalje koji će oživjeti sobu i naglasiti vašu osobnost, posebno ako ste u najmu, u kojem ste ograničeni kada je u pitanju uređenje interijera.

Jedan od načina za unošenje tih boja u vaš dom je primjerice siva vaza sa suhim žutim cvijećem. Jednostavno, a efektno. Tu su i drugi detalji poput stolne lampe, slike na zidu, lustera...

Deset dokaza da su siva i žuta savršena kombinacija za uređenje doma - 3 Možete ih koristiti za efektne detalje poput lustera (Foto: Living4media)

5. Kombinacije s drugim bojama

Naravno da ne morate cijeli dom pretvoriti u sivo-žutu oazu. Ove boje odlično se slažu i s drugim bojama koje (možda) već imate u svom domu.

Osim sa žutom, siva odlično izgleda u kombinaciji s ružičastom, mornarsko plavom, zelenom i oker bojom. I žuta boja odlično se slaže s plavom, crnom, zelenom, bojom senfa... Opcije su, dakle, brojne.

U našoj galeriji pogledajte deset dokaza da su siva i žuta odlična kombinacija za uređenje doma.

Deset dokaza da su siva i žuta savršena kombinacija za uređenje doma - 5 Žuta i siva odlično se slažu i s drugim bojama (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju