Svjetski institut za boje Pantone otkrio je prošli mjesec boje koje će obilježiti 2021. godinu. Riječ je o ultimativnoj sivoj (Ultimate Gray 17-5104) i svjetleće žutoj (Illuminating 13-0647) – dvjema nezavisnim bojama koje se međusobno savršeno podržavaju.

Boja godine često utječe na mnoge aspekte života, od potrošačkih proizvoda do objava na društvenim mrežama. Mnogi ih odlučuju koristiti i u svojim životnim prostorima, a dizajneri interijera iznijeli su i svoje viđenje toga kako ih uklopiti u dom.

Slika nije dostupna Svijetlo drvo u domu: Trend u 2021. koji na divan način prostoru daje vedrinu

Slika nije dostupna Nemojte ga zanemariti: Balkon i zimi može biti opuštajući kutak za ispijanje kave

U nastavku donosimo dio savjeta.

1. Upotrebljavajte ih za detalje poput tepiha ili jastuka - kako biste izbjegli preveliko obvezivanje

Trendovi u dizajnu interijera često se brzo mijenjaju, a previše bilo koje boje može biti - previše. Kako su objasnili dizajneri interijera, bilo koja boja koja je snažna i bogata poput ove dvije bila bi previše kao odabir za uređenje cijele sobe. Bolje ih je koristiti za detalje koji će se isticati u prostoru. To mogu biti jastuci, dekice, lampe, posuđe...

Slika nije dostupna Eh, da nam je pobjeći malo: Dražesna kućica u koju bismo se sakrili i čekali proljeće

Također, imajte na umu da s previše sive boje možete riskirati dosadan izgled prostorije, tako da je kombiniranje sa žutom sjajan koncept.

2. Veći komadi namještaja

Ako spade u skupinu onih koji bi ipak neki veći komad namještaja u ovoj boji, stručnjaci imaju savjete i za vas. 

Zbog suptilnosti, dizajneri interijera preporučuju da prilikom odabira većih komada namještaja poput kauča prednost date sivoj boji, a onda žute detalje iskoristite za naglašavanje i podizanje sive.

3. Zidovi i tapete

Ako renovirate dom, jedan od načina da potpuno promijenite izgled sobe su zidne tapete i statement zidovi i ovdje su siva, žuta ili kombinacija tih boja sjajne opcije.

4. Dekoracije za dom

Maleni ukrasni predmeti idealni su za detalje koji će oživjeti sobu i naglasiti vašu osobnost, posebno ako ste u najmu, u kojem ste ograničeni kada je u pitanju uređenje interijera.

Jedan od načina za unošenje tih boja u vaš dom je primjerice siva vaza sa suhim žutim cvijećem. Jednostavno, a efektno. Tu su i drugi detalji poput stolne lampe, slike na zidu, lustera...

5. Kombinacije s drugim bojama

Naravno da ne morate cijeli dom pretvoriti u sivo-žutu oazu. Ove boje odlično se slažu i s drugim bojama koje (možda) već imate u svom domu.

Osim sa žutom, siva odlično izgleda u kombinaciji s ružičastom, mornarsko plavom, zelenom i oker bojom. I žuta boja odlično se slaže s plavom, crnom, zelenom, bojom senfa... Opcije su, dakle, brojne.

U našoj galeriji pogledajte deset dokaza da su siva i žuta odlična kombinacija za uređenje doma.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju