Bijele pločice na zidovima kupaonice klasika su koju posljednjih godina pri uređenju doma sve češće zamjenjuju pločice u boji. Ovakva promjena vrlo je dobrodošla jer pločice u boji kupaonici daju živost, posebnost i toplinu.

Galerija Kupaonice sa zidnim pločicama u boji - 3 Kupaonice sa zidnim pločicama u boji - 8 Kupaonice sa zidnim pločicama u boji - 12 +11 Kupaonica sa zidnim pločicama u boji Sve više se za zidove kupaonica koriste pločice u zelenim nijansama, što je odličan izbor jer zelena boja kupaonici daje svježinu, baš kako i priliči prostoriji u kojoj održavamo osobnu higijenu. I mnoge nijanse plave sjajno će se uklopiti na zidovima kupaonice, a za najmodernije uređenje interijera u obzir dolaze i tamne pločice.

Arhitektica Lana Ćurković predlaže da se na jedan kupaonski zid, koji će biti takozvani feature wall (glavni zid) stave pločice u boji na koji se mogu kombinirati raznorazne boje i uzorci po preferencijama i ukusu.

Bijele pločice na zidovima kupaonice klasika su koju posljednjih godina pri uređenju doma sve češće zamjenjuju pločice u boji

Kako bi se stvorila dobra kompozicija, ostali zidovi neka budu u neutralnim bojama, poput sive i bež, savjetuje Lana te dodaje kako su posljednjih godina naročito moderne pločice u plavozelenim nijansama, a posljednji su hit i pločice s marokanskim uzorkom koji karakterizira naglašena i vrlo privlačna mješavina boja i uzoraka.

Kod marokanskog uzorka slobodno se možete poigrati s formatima, dimenzijama, bojama i na zidu stvoriti lijepi mozaik. Posebno efektno izgledat će šesterokutne pločice koje su trenutno vrlo aktualne. Uz marokanski uzorak dobro će odgovarati i svaki kupaonski namještaj, drveni, u boji i ostali, predlaže arhitektica.
Kupaonica s pločicama s marokanskim uzorkom Kupaonica s pločicama s marokanskim uzorkom (Foto: Living4Media)

U modernim kupaonicama mogu se vidjeti i crne pločice, no Lanin je savjet da se zbog održavanja tako tamne pločice ograniče na dio kupaonice koji nije u direktnom dodiru s vodom kao što je slučaj s modernim walk in tuševima. Uz to, tamnosive pločice bit će bolji izbor od crnih.

Crne pločice izbjegavala bih zbog velike tvrdoće naše vode te će tragovi kamenca na crnim pločicama biti najvidljiviji, što ih čini vrlo zahtjevnima za održavanje
, napominje Lana Ćurković iz Brickbiroa.

U našoj fotogaleriji pronađite inspiraciju za uređenje kupaonica sa zidnim pločicama u boji. Pogledajte i 10 fotodokaza da su kuhinja i dnevni boravak u jednom odlična ideja.
Kupaonice sa zidnim pločicama u boji - 2 Kupaonica sa zidnim pločicama u boji (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju