Studija objavljena u magazinu Cell otkrila je da je starenje usko povezano s radom metabolizma zbog čega je za naš izgled važno ono što jedemo


Znanstvenici tvrde da je starenje određeno radom našeg metabolizma, odnosno procesa tijekom kojeg tijelo pretvara ono što jedemo u energiju. Kako starimo, metabolizam se usporava zbog čega dolazi do prestanka učinkovitog rada određenih stanica u tijelu, a to može unazaditi naše zdravlje.

Iako starenje ne možemo zaustaviti, postoji način da se taj proces uspori. S obzirom da je metabolizam usko povezan s našom prehranom, upravo se u njoj krije ključ.

'Zapadnjački način života' je ono što znanstvenici identificiraju kao najvećeg ubrzivača starenja. Karakterizira ga prehrana bogata kalorijama s pretjeranom količinom masnoća i bjelančevina, ali ograničenom količinom zdrave hrane.

Na ubrzano starenje utječe izloženost toksinima iz okoline, kao i sjedilački način života, pa su sve to stvari koje treba izbjegavati ako želite produljiti svoj mladenački izgled kože.

3 osnovna pravila za poboljšanje zdravlja i produljivanje mladenačkog izgleda:
1. Pridržavanje mediteranskog načina prehrane
2. Ograničavanje kalorija prilikom konzumacije obroka
3. Redovito vježbanje

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju