Vježbanje mišića lica trebalo bi nam biti jednako važna kao i vježbanje tijela. Gimnastika lica pomaže nam da usporimo proces starenja i smanjimo njegove posljedice, a velike pogodnost je i ta što je riječ o potpuno besplatnoj metodi pomlađivanja

Naše lice ima 57 mišića zajedno s vratom i ako vježbamo tijelo, a ne vježbamo lice, ne usklađujemo mišiće tijela s mišićima lica, napominje mr. ph. Seka Zebić, vlasnica kozmetičkog salona i magistra farmacije koju su praksa i upornost doveli do prvih spoznaja o važnosti vježbanja mišića lica. Svoje pozitivno iskustvo opisala je u knjizi te je snimila DVD s vježbama.

Gimnastika lica pomaže nam da usporimo proces starenja i smanjimo njegove posljedice, a velike pogodnost je i ta što je riječ o potpuno besplatnoj metodi pomlađivanja

Koža je vezana na mišićnu masu, tijekom godina ona gubi volumen, a uz dehidraciju dolazi do nastanka bora. Taj proces vježbanjem lica usporavamo i smanjujemo njegove posljedice.

Koža je napetija, vježbama uklonimo umor i stres i jednostavno smanjimo tu depresiju koja se pojavljuje tokom života, ističe Zebić u prilogu InMagazina.

Čelo je vrlo pokretljiv dio lica, a glatkoću kože osim vremena i drugih vanjskih čimbenika ugrožava i mimika lica. Trik koji pomaže kod osoba koje mršte čelo je da na njega zalijepe flaster. To će nam omogućiti da osjetimo svaki loš pokret. Kad je flaster na čelu osjetimo napetost i kožu vraćamo u prvobitno stanje kada osjetimo napetost zbog mrštenja, objašnjava Zebić.

Jedan od prvih znakova starenja koji ćete primijetiti na svojem licu je spuštanje kapka, a taj problem možete riješiti vježbom od 3 koraka:


1. Jagodicama kažiprsta i palca obiju ruku istodobno uhvatite mišić korijena obrve.

2. Pritišćite brojeći 1, 2, 3.

3. Zatim popustite i pomaknite prste na nekoliko milimetara prema vanjskom dijelu obrva te ponovite.

Vježbanje mišića lica trebalo bi nam biti jednako važna kao i vježbanje tijela

Bildati mišiće lica važno je početi još u dvadesetima. Od 25. do 30. godine mišiće lica trebali bismo vježbati jedanput tjedno 15 minuta, od 30. do 40. dvaput tjedno, a kasnije, kako starimo, 3, 4 puta tjedno. Rezultate možete očekivati već nakon mjesec dana.

Činjenica da je ovo potpuno besplatna metoda pomlađivanja, tek je prva i nizu pogodnosti.

Gimnastiku lica možemo raditi u autu, kad gledamo televiziju,... Ne možemo reći "Nemam vremena", kaže Seka Zebić.

Ako nemate vremena taj dan vježbati sve mišiće lica, pokušajte odraditi barem područje oko očiju gdje dolazi do prvih znakova starenja. Koža će vam vrlo brzo zahvaliti. Isprobajte i make-up tehniku koja može zamijeniti kirurški zahvat.

Sve o gimnastici lica doznajte u prilogu InMagazina.

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju