Dječak Sven nije mogao ni sanjati kakvo će ga iznenađenje dočekati na njegov šesti rođendan. Zbog Svena je doslovno bio zaustavljen promet kada su pred njegovu zgradu stigli policija, vatrogasci i volonteri volonterske grupe VG Legacy iz Velike Gorice prerušeni u superheroje. Jer mali Sven, koji se bori s rakom, jako voli policajce, vatrogasce i superheroje i sada ih je i dobio za rođendan, uz hrpu poklona.

Šestogodišnji Sven svoj rođendan započeo je zračenjem u Institutu za tumore. Ovaj mali heroj bori se s rakom čeljusti, a prije toga obolio je od raka jednjaka i želudca. Kada su svi se nadali da je to gotovo, pojavio se onaj na čeljusti.

San svakog dječaka, rotirke, kamioni, zaustavljanje prometa radi Svena. Heroja koji se sa svojih šest godina bori s rakom čeljusti

Volonterka VG Legacyja doznala je za Svena i odmah je krenula akcija kako ga iznenaditi i usrećiti za njegov šesti rođendan. Članovi volonterske grupe u manje od sat vremena skupili su kostime superheroja te uz pomoć Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica, Policijske postaje Črnomerec i interventne policije iznenadili ovog malog anđela za njegov šesti rođendan. S upaljenim rotirkama stigli su pred Svenovu zgradu, otpjevali mu "Sretan rođendan" i donijeli poklone.

San svakog dječaka, rotirke, kamioni, zaustavljanje prometa radi Svena. Heroja koji se sa svojih šest godina bori s rakom čeljusti. I naš Mini Legacy je sudjelovao, ovaj plakat koji naši heroji nose napravili su upravo oni. Ona naša djeca koju učimo pomaganju drugima. Upravo oni, svome vršnjaku, poslali su svoje želje za ozdravljenje i čestitali rođendan.

Slika nije dostupna Frizeri, bravo! Više od 350 stanovnika Gline i okolice dobilo je nove frizure

Ne znate koliko nam je puta puklo srce danas, koliko smo puta suze skrivali kao superheroji. No, rekli smo vam svima, imaju i heroji osjećaje, napisali su članovi VG Legacyja na Facebooku nakon vrlo emotivnog dana te poručili kako su Svenovoj obitelji sada potrebne podrška i pomoć. U Facebook grupi SVI ZA MALOG SVENA koju je pokrenuo Svenov tata svaki dan može se pratiti Svenovo stanje i, naravno, pomoći.

Slika nije dostupna Najmlađa volonterka Crvenog križa: Iva je pomagala i Gunji, a sada volontira i za Petrinju

Ovo maleno biće, mali anđeo koji je snažniji danas bio od svih nas heroja, zaslužio je da ustanemo svi za njega. Svene, sve će biti u redu! Svi heroji, vatrogasci i policajci imaju teške dane, ali ti si ipak naš najveći heroj kojeg smo u dugo vremena upoznali, dirljivom porukom obratili su se članovi grupe VG Legacy.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju