Među tisućama izbjeglica koji su napustili svoj dom u potrazi za sigurnošću prije zime nalaze se i majke koje nose svoje bebe u sigurniji život. Bebe su male, ali njihovi dodatni kilogrami brzo postaju iscrpljujući bez odgovarajuće podrške. Neprofitna inicijativa Brodoto, čija su misija brže društvene promjene, stoga je pokrenula globalnu akciju za skupljanje sredstava za izradu nosiljki za bebe

Svi zajedno možemo pomoći mladim izbjegličkim obiteljima te olakšati teret i pomoći majkama da ponesu svoju djecu u sigurniji život donirajući za izradu nosiljki koje će olakšati putovanje roditeljima koji s djecom bježe od rata.

Nosiljke će izraditi krojačice iz udruge Kamensko

Neprofitna inicijativa Brodoto u suradnji s partnerima, udrugom Roda, udrugom Kamensko čije će članice izraditi nosiljke, nezavisnom neprofitnom filmskom udrugom Blank, organizacijom Budimo ljudi (Be human) i fotografskim kolektivom Kamerades, pokrenula je globalnu humanitarnu akciju Lighten the Load: Help Syrian Refugees (Olakšajte teret: Pomozite sirijskim izbjeglicama) koja je samo u prva tri sata premašila sva očekivanja.

Naime, primarni cilj bio je skupiti 2000 eura (15.200 kuna) za izradu stotinjak nosiljki, a u prva tri sata skupljeno je više od 25.000 kuna.

'Ovakav odaziv zaista nas je ugodno iznenadio. Radujemo se vidjeti koliko će se novaca skupiti do kraja trajanja akcije', rekli su nam iz Rode.

>> Mame za mame: Akcija prikupljanja dječjih nosiljki za sirijske izbjeglice

Uključite se i vi u ovu humanitarnu akciju donacijom od najmanje 5 američkih dolara (34 kune). Donirati možete na stranici www.indiegogo.com do 7. listopada

Nosiljke će biti izrađene od sigurnih materijala, pojačane jakim aluminijskim prstenom koji drži nosiljku, idealne za dojenje te se brzo stavljaju i skidaju.

Uključite se i vi u ovu humanitarnu akciju donacijom od najmanje 5 američkih dolara (34 kune). Donirati možete na stranici www.indiegogo.com do 7. listopada. Iz Rode pozivaju sve da novac doniraju što prije jer je tada šansa za uspjeh akcije veća.

'Sto nosiljki za bebe neće zaustaviti ovu humanitarnu katastrofu, ali će pomoći mamama da lakše donesu bebe na sigurno odredište. To ne znači samo manje težine na rukama majki nego i prilika da se osjećaju ljudskije', poručuju iz Brodota.

Nakon što se izradi ciljani broj nosiljki, preostali novac bit će iskorišten za izradu dodatnih nosiljki ili će biti iskorištena z pružanje pomoći na neki drugi način, a u toj odluci mogu sudjelovati i svi koji su donirali novac.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju