Ljubav prema knjigama čini čuda. Znaju to dobro svi zaljubljenici u pisanu riječ. No osim što uživaju u čitanju, oni jednako tako pasionirano i paze na svoje knjige. To je primijetila i Ksenija Hrkać, srednjoškolska profesorica engleskog jezika i književnosti iz Širokog Brijega čije su tzv. pidžamice za knjige počele intrigirati knjigoljupce iz cijele regije.

Ideja za ovu jedinstvenu priču nastala je kao ispunjenje davno željenih snova.

Još kao dijete uz mamu i baku zavoljela sam ručni rad i htjela naučiti šivati, ali kasnije mi obaveze to nisu dopuštale. Kad je moje troje djece poraslo, odlučila sam upisati tečaj šivanja. Isprva sam izrađivala maramice za krštenja i jastučiće za vjenčanja za prijatelje. Zatim sam to što radim odlučila predstaviti na društvenim mrežama i tako su nastale sVEZalice, govori nam Ksenija.

Danas je pak njezin brend sVEZalice najpoznatiji po nečemu znatno drugačijem. Naime, iako je sve počelo izradom predmeta za vjenčanja i krštenja, jedinstvena ideja o izradi preslatkih pidažmica odnosno navlaka za knjige oduševila je sve u njezinoj okolini.

Pidžamice za knjige Ksenije Hrkać Pidžamice za knjige Ksenije Hrkać (Foto: Svetislav Cvetković)

U izradi ovog predmeta, kojemu nalik ne postoji ništa u našoj regiji, Ksenija je naprosto spojila svoje dvije velike ljubavi – šivanje i čitanje.

Strastvena sam ljubiteljica knjiga, nastojim poticati svoju okolinu i na radnom mjestu i u obitelji na čitanje. Prijateljica, koja je također knjigoljubac, inspirirala me za izradu pidžamica za knjige. Ideja se pokazala uspješnom, tako da sada većinom radim upravo njih, a svaki zadovoljni klijent pokazuje mi da sam napravila nešto zanimljivo, ističe Ksenija čije pidžamice već putuju svijetom.

Među njima svatko može odabrati nešto po svome ukusu, a jednako tako i naručiti personaliziranu s uzorkom prema želji, pa čak i izvezenim inicijalima.

Ksenija se zaista potrudila zadovoljiti svačiji ukus pa tako među njenim kvalitetnim tkaninama, koje se bez problema mogu i oprati, možete naći nešto profinjenije uzorke, kao i one morske, ispunjene pticama, autićima, sovama, stiliziranim lišćem i slično.

Strastvena sam ljubiteljica knjiga, nastojim poticati svoju okolinu i na radnom mjestu i u obitelji na čitanje. Prijateljica, koja je također knjigoljubac, inspirirala me za izradu pidžamica za knjige, kaže Ksenija.

Za svaku od navlaka potrebna su dva do tri sata izrade, što Kseniji predstavlja savršen bijeg od svakodnevice i ujedno odmor od poslovnih obaveza. Dolaze u dimenzijama 20 x 25 cm, što je idealno za knjige prosječne veličine kakve se mogu naći u našim knjižnicama i knjižarama. Također se mogu izraditi i u dimenzijama prema vašim željama.

Pidžamice za knjige Ksenije Hrkać Pidžamice za knjige Ksenije Hrkać (Foto: Svetislav Cvetković)

Bilo da knjigu želite ponijeti sa sobom na put i biti sigurni da se neće oštetiti ili umrljati ili pak naprosto želite da knjiga koju trenutno čitate bude udobno smještena na vašem noćnom ormariću, preostaje vam samo odabrati najljepše ruho za svoju ljubimicu. To možete učiniti putem službene Facebook stranice sVEZalica ili Instagram profila, a Ksenija Hrkać svoje #bookyjamas može slati diljem svijeta.

Osim toga, postoji li išta ljepše za naše knjige u nadolazećim hladnijim danima od pidžamice kakvu neće imati nitko drugi?

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju