Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju 1. srpnja igrat će protiv jake Danske u osmini finala Svjetskog nogometnog prvenstva.

Galerija Kasper Schmeichel i Jonas Lossl, vratari danske nogometne reprezentacije Peter i Kasper Schmeichel Kasper očito vodi računa i o svojoj frizuri +0 Kasper Schmeichel Borbu za prolazak u četvrtfinale natjecanja sigurno će nam otežati 31-godišnji Kasper Schmeichel, koji će čuvati gol danske reprezentacije. Taj je mladić još jednom dokazao da ima istine u staroj izreci kako jabuka ne pada daleko od stabla.

Naime, on je sin legendarnog Petera Schmeichela, po mnogima jednog od najboljih vratara svih vremena, kojeg svi domaći ljubitelji nogometa dobro poznaju.

Dvoboj Hrvatske i Danske na Europskom nogometnom prvenstvu 1996. godine ne može se zaboraviti, a pogotovo ne legendarni lob Davora Šukera, koji je spretno spremio loptu u Schmeichelovu mrežu i odradio jedan od najljepših golova ikad viđenih u povijesti nogometa.
 


Perspektivni Peterov sin Kasper naslijedio je očev talent i prati ga reputacija jednog od najboljih mladih europskih vratara, a svoje umijeće obrane gola sigurno će pokazati u nedjeljnom dvoboju s hrvatskom reprezentacijom.

Teško je ne primijetiti da je Kasper izrazito naočit mladić izraženih nordijskih gena. Plavokosi i plavooki ljepotan visok je 189 centimetara i, sudeći prema prizorima s nogometnih terena, u sjajnoj je formi.

Kasper je također vratar engleskog kluba Leicester Cityja, ali za razliku od mnogih drugih kolega, živi vrlo povučen život.

U braku je sa Stine Gyldenbrand, s kojom ima dvoje djece, sina Maxa i kćer Isabellu. Stine je završila stručni studij za primalje i radila u bolnici, a 2012. sa suprugom je osnovala zakladu Gyldenbrand Schmeichel s ciljem povećanja svijesti o smrtnosti majki u Africi. Ova zaklada naposljetku je postala dio nove pod nazivom The Maternity Foundation, koja aktivno pomaže ženama u Africi tijekom trudnoće i porođaja.

Stine također vodi i zakladu Fodboldfonden koja prikuplja sredstva za poboljšanje životnih uvjeta siromašne djece u Danskoj i njihovih obitelji.

Sviđa li vam se Kasper?

glasova:

Peter i Kasper Schmeichel Peter i Kasper Schmeichel (Foto: Getty Images)
Za razliku od tate koji ni u danima najveće slave nije visoko kotirao kod pripadnica ljepšeg spola, Kasper ima sve više i više obožavateljica.

Neizbježne usporedbe s Peterom ne voli previše komentirati i pokušava se distancirati od njih. Smatra da one samo odmažu njegovoj karijeri, ali priznao je kako ga komentari da neće moći dostići oca pogađaju.

I moj tata to mrzi. A on je nemilosrdan u takvim situacijama. Bili smo na večeri i neki tip mu je prišao, rukovao se s njim i rekao: Ti si legenda. Tvoj sin je dobar, ali nikada neće biti dobar poput tebe. Tata ga je pogledao i odgovorio mu: 'Samo idi. Misliš da možeš doći ovdje i samo tako vrijeđati mog sina?' ispričao je u jednom intervjuu.

Jedno je sigurno – samo jedan pogled na zgodnog Kaspera nama je dovoljan da potpuno zaboravimo na Petera.

Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji pratite na portalu Gol.hr-u.
Kasper Schmeichel i Jonas Lossl, vratari danske nogometne reprezentacije Kasper Schmeichel i Jonas Lossl, vratari danske nogometne reprezentacije (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju