Katie Holmes svjetsku slavu stekla je s 19 godina kada je s ulogom svojeglave i preslatke tinejdžerice Joey Potter osvojila srca publike i postala nova ljubimica Amerike. Iste godine kada se serija počela prikazivati, 1998. nova zvijezda TV ekrana pojavila se na dodjeli nagrada Emmy, zajedno s kolegom iz serije "Dawson's Creek" Jamesom Van Der Beekom.

Galerija Katie Holmes na dodjeli nagrada Emmy 1998. godine - 6 Katie Holmes na dodjeli nagrada Emmy 1998. godine - 8 Katie Holmes na dodjeli nagrada Emmy 1998. godine - 7 +5 Katie Holmes i James Van Der Beek na dodjeli nagrada Emmy 1998. godine

Bilo je to jedno od prvih pojavljivanja Katie Holmes na crvenom tepihu, a 19-godišnja glumica tog 14. rujna 1998. izgledala je vrlo lijepo u dugačkoj bijeloj haljini sa svjetlucavim aplikacijama, a nosila je i zgodnu torbicu napravljenu od bijelih ružica. Slatke kovrče istaknule su njezino baby lice i tople smeđe oči.

Katie Holmes na dodjeli nagrada Emmy 1998. godine - 1 Katie Holmes osvojila je srca publike s ulogom Joey Potter u seriji 'Dawson's Creek' (Foto: Guliver image)

Katie je na crvenom tepihu pozirala s 21-godišnjim Jamesom Van Der Beekom, Dawsonom iz nezaboravne serije "Dawson's Creek". Njihovi likovi bili su najbolji prijatelji, a kasnije i par i ta je priča gledatelje diljem svijeta prikovala uz male ekrane. "Dawson's Creek" definitivno ima mjesto među kultnim serijama za mlade, a fotografije Katie Holmes s Emmyja 1998. probudile su slatku nostalgiju i sjetile nas koliko smo tu seriju voljeli.

Katie Holmes na dodjeli nagrada Emmy 1998. godine - 5 Katie Holmes i James Van Der Beek na dodjeli nagrada Emmy 1998. godine (Foto: Guliver image)

Da je Katie Holmes bila najbolji i jedini izbor za ulogu Joey Potter potvrđuje i prva reakcija izvršnog producenta Paula Stupina kada je vidio njezinu video snimku audicije:

To je Joey Potter!, uzviknuo je Stupin.

Anica Kovač i Severina: Čije vam se izdanje od prije 13 godina više sviđa? Anica Kovač i Severina na otvorenju restorana prije 13 godina - 6 Anica Kovač i Severina na otvorenju restorana prije 13 godina - 7 Anica Kovač i Severina na otvorenju restorana prije 13 godina - 3 +4 Anica Kovač i Severina na otvorenju restorana prije 13 godina - 5

Katie Holmes oduševila je sve na audiciji na kojoj se nije ni pojavila uživo. Naime, zbog školske predstave "Damn Yankees" u kojoj je glumila Lolu odbila je poziv producenata da dođe u Los Angeles na audiciju za "Dawsons' Creek". Oni su je pod svaku cijenu željeli vidjeti te su joj dozvolili da snimi audiciju i pošalje im snimku. Katie je audiciju snimila u podrumu, a njezina majka čitala je Dawsonov tekst.

Holmes ima jedinstvenu kombinaciju talenta, ljepote i vještine zbog koje je Hollywood 'zove'. Ali to je samo početak. Upoznati je znači odmah pasti pod njezine čini, kazao je Kevin Williamson, autor i izvršni producent serije "Dawson's Creek".

Katie Holmes na dodjeli nagrada Emmy 1998. godine - 9 Katie Holmes u dugačkoj bijeloj haljini sa svjetlucavim aplikacijama na Emmyjima prije 24 godine (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju