Kazalište Moruzgva novu kazališnu sezonu najavljuje s ljubavno-erotsko-glazbeno-političkom komedijom koja daje odgovor na pitanje gdje je lakše uspjeti ili pasti? Na estradi ili u politici

Galerija Kazalište Moruzgva, predstava Kazalište Moruzgva, predstava Kazalište Moruzgva, predstava +0 Riječ je o redateljskom kazališnom prvijencu Ksenije Marinković

Kazalište Moruzgva već 14 godina djeluje na hrvatskoj javnoj sceni i samim time obogaćuje i usrećuje publiku svojim predstavama, čija je tematika uglavnom društveno relevantna sa savršenom dozom humora.

Vođeni tom misijom u novu kazališnu sezonu ulaze s predstavom Tvorničke postavke. Riječ je o redateljskom kazališnom prvijencu Ksenije Marinković, jedne od naših najboljih kazališnih i filmskih glumica.

Tvorničke postavke koju opisuju kao feel good komediju govori o tome kako ljubavna afera može utjecati na brak. U glavnim ulogama igraju: Ana Begić Tahiri, Amar Bukvić, Iva Jerković i Ivan Čuić.

Zanimljivi sukob Zagreba i Dalmacije koji će vas nasmijati do suza

U ovoj komediji situacije gdje imamo sukob zagrebačkog i dalmatinskog mentaliteta dobit ćemo odgovor na pitanje gdje je lakše uspjeti ili pasti – na estradi ili u politici? Ali isto tako kako da svi profitiraju kada se na najbolji mogući način sukobe sa svojim predrasudama.

Dr. Krešimir Brlek (Amar Bukvić), ugledni zagrebački otorinolaringolog s političkim ambicijama, i njegova supruga Dagmar (Ana Begić Tahiri), sveučilišna profesorica antropologije, mirno su živjeli zaokupljeni znanstvenim radom i dosljedni dubokom uvjerenju kako je seks precijenjen.

Kazalište Moruzgva, predstava Iva Jerković i Ivan Čuić (Foto: Matea Smolčić Senčar)

A onda se u stan iznad njihova uselio dalmatinski estradno-ljubavni par umjetničkih imena Angelo Biondi (Ivan Čuić) i Deziderata De (Iva Jerković) koji će im u život unijeti, najblaže rečeno, dašak neočekivane svježine.

Nakon jedne burne noći u kojoj su stradale Dezideratine glasnice, umjetnički par zatražit će pomoć svog uštogljenog susjeda, istaknutog stručnjaka za uho, grlo, nos, ali i potencijalnog budućeg predsjednika.

Susret dvaju parova isprva će imati sva obilježja sukoba civilizacija, no vrlo brzo barijere između naizgled aseksualnih intelektualaca i njihovih nesputanih i otkačenih susjeda počet će popuštati, a dojučerašnji hladni prezir ustupit će mjesto vrućoj žudnji i prerasti u ljubavni četverokut nakon kojeg više ništa neće biti isto. Ili možda ipak hoće?

Ksenija Marinković nas vraća na Tvorničke postavke

Silno sam zahvalna Eciji Ojdanić što mi je dala priliku da pokušam izrežirati predstavu u njezinom teatru. Željela sam raditi baš u Moruzgvi, jer sam putujući s njihovom predstavom OtpisaNE vidjela koliko veselja komedije donose gradovima i mjestima u cijeloj Hrvatskoj.

Ono što mi je bilo vrlo bitno, to je da pisci napišu četiri punokrvna karaktera, da bi glumci imali zanimljive uloge s kojima će se moći poigravati, jer kad glumci uživaju, uživa i publika! Nadam se da će tako i biti, ističe Ksenija Marinković.

Kazalište Moruzgva, predstava Riječ je o redateljskom kazališnom prvijencu Ksenije Marinković (Foto: Matea Smolčić Senčar)

Mogu li se ova dva para, nakon što su ispremiješali partnere, krevete, karijere, ambicije i navike, resetirati na tvorničke postavke ili ipak ne, otkrijte u ovoj ljubavno-erotsko-glazbeno-političkoj komediji koju su napisali Ivica Ivanišević i Marina Vujčić.

Zagrebačko kazalište mladih Smijeh, suze, malo ljubavi i puno drame: Što nas sve čeka ove sezone u Zagrebačkom kazalištu mladih?

Ulaznice za svečanu premijeru koja će se održati u Zagrebu u nedjelju 02. listopada u kazalištu Vidra, kao i ostale izvedbe možete kupiti online klikom OVDJE ili na blagajni Kazališta Vidra.

Raspored nadolazećih izvedbi

02.10. Zagreb – kazalište Vidra
08.10. Split
09.10. Zagreb – Kazalište Vidra
16.10. Zagreb - Kazalište Vidra
20.10. Rijeka - HKD na Sušaku
22.10. Zagreb - Kazalište Vidra
23.10. Đurđevac - Dom kulture
25.11. Vodice - Pučko otvoreno učilište

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju