Od autorice megapopularnog serijala "Sumrak saga", Stephenie Meyer, stiže napeti triler "Kemičarka" u kojem bivša agentica Alex kreće u borbu protiv američke vlade za koju je nekoć radila

Stephenie Meyer upoznali smo kao autoricu megapopularnog serijala "Sumrak saga", a sada nam iz pera ove majstorice fantazije stiže napeti špijunski triler u stilu Jamesa Bonda i Jasona Bournea. Glavni lik knjige "Kemičarka" je fascinantna junakinja Alex koja u bijegu od nekadašnjih poslodavaca mora preuzeti novi slučaj kako bi sa sebe sprala krivnju i spasila glavu.

Od autorice megapopularnog serijala 'Sumrak saga' stiže napeti triler 'Kemičarka' u kojem bivša agentica Alex kreće u borbu protiv američke vlade za koju je nekoć radila

Alex je nekoć radila kao vrhunska stručnjakinja u tajnoj službi američke vlade, a nakon što su u toj službi zaključili da im je postala teret, pokušali su je ubiti. Jedini je izlaz iz te situacije da preuzme još jedan, posljednji posao za bivše poslodavce. I dok se priprema za najtežu životnu bitku, zaljubljuje se u muškarca koji joj umanjuje izglede za preživljavanje. Može se pouzdati samo u svoje znanje kemije i svoj znanstveni genij...

Stephenie Meyer u trileru "Kemičarka", koji izdaje Lumen, vještim pripovijedanjem i neočekivanim zapletima dokazuje zašto su njezini romani među najprodavanijima na svijetu.

Meyerina "Sumrak saga" osvojila je svijet, a kakao je spisateljica rekla, ideja o "Sumraku" došla joj je 2. lipnja 2003. godine u snu o djevojci i blistavom vampiru koji su sjedili na proplanku.

Taj prizor smjestila je u 13. poglavlju prve knjige iz serijala. Imena svojih braće i sestara, Emily, Heidi, Paula, Setha i Jacoba, Stephenie je posudila za "Sumrak" u kojem je najviše zapažen ostao vukodlak Jacob Black. Stephenie je odrasla u gradu Phoenixu u saveznoj državi Arizoni, a iz toga se grada njena junakinja Bella Swan preselila u kišoviti Forks na Olimpijskom poluotoku u Washingtonu gdje je i upoznala vampira Edwarda Cullen.

Veličinu fenomena "Sumrak sage" jasno dočarava i činjenica da postoji Dan Stephenie Meyer koji se slavi na Bellin rođendan 13. rujna.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju