Ovih dana svi mediji bruje o haljini koju je Kim Kardashian obukla za Met Galu, najpoznatiji holivudski modni događaj. Naime, radi se o kultnoj haljini koju je Marylin Monroe nosila kad je pjevala rođendansku pjesmu predsjedniku Kennedyju.

No, samo šokantnija stvar od toga da je Kim Kardashian stvarno odjenula haljinu Marylin Monroe i da joj je savršeno pristajala je to da je za nju u tri tjedna morala izgubiti sedam kilograma.

Iako se to isprva može smatrati velikom posvećenošću zadatku da stvarno odjene jedan od najvažnijih modnih komada u povijesti Hollywooda, iza toga stoji nešto puno mračnije. Izgladnjivanje da bismo u kratkom vremenu uspjeli odjenuti tuđi komad odjeće kako bismo impresionirali druge, a ovdje se ne radi samo o drugima, nego o cijelom svijetu, sasvim je pogrešno.

Kim, koja je jedna od najpoznatijih influencerica na svijetu, svojoj odanoj legiji sljedbenika servirala je stav da je ovakav brzi gubitak kilograma nešto sasvim uobičajeno i svakodnevno.

A zapravo ne postoji apsolutno ništa normalno, zdravo niti poticajno u gubitku kilograma kako bismo mogli odjenuti neki komad odjeće – čak ni za Met Galu, čak ni ako je haljina pripadala Marilyn Monroe.

Prikazivanje gubitka težine kao nešto glamurozno izuzetno je opasna stvar. Zanimljiva je činjenica da je performans Kim Kardashian predstavljen kao sjajna izvedbena umjetnost. Neki smatraju da je Kardashianka pokazala veliku predanost gubeći kilograme kako bi se uklopila u lik Marylin Monroe, a samim time pokazala i predanost ovogodišnjoj temi Met Gale.

Kim Kardashian u haljini Marilyn Monroe na Met Gali Kim Kardashian u kultnoj haljini Marylin Monroe (Foto: Afp)

S jedne se strane moramo zapitati je li ovo bila ultimativna obaveza za ovu prestižnu kostimiranu zabavu. No, je li uistinu? Svakako nije.
Normaliziranje toga da je gubitak kilograma iz ovog specifičnog razloga nešto što treba pozdraviti i nagraditi definitivno je pogrešno.

Kim ovog puta nije ostala autentična sebi, nego se htjela uklopiti u tuđi identitet koji je općeprihvaćen i cijenjen.

Uvijek je najbolji savjet prihvatiti samoga sebe i živjeti uravnoteženo kako bismo od sebe dobili ono najbolje što možemo, bez brzih i mukotrpnih dijeta koje će naštetiti i našem tijelu, ali i našem mentalnom zdravlju. Mlade djevojke i žene koje slušaju što se govori na društvenim mrežama, poput Instagrama, TikToka ili na nekoj platformi koja će se u budućnosti tek pokrenuti, moraju biti svjesne da to nisu stvarni životi te da se te platforme hrane njihovim nesigurnostima.

Kim Kardashian obojila je kosu u plavo za ovogodišnju Met Galu Kim Kardashian na Met Gali u haljini Marilyn Monroe koja je šokirala Ameriku

Rekorderke u mršavljenju - 5 Rekorderke u mršavljenju: Sedam slavnih dama koje su iznenadile novom figurom

Upravo iz tih razloga utjecajni ljudi i brendovi bi trebali poticati svoje sljedbenike da prihvate i zavole svoje tijelo, zapravo da prihvate same sebe onakve kakvi jesu.

Uvijek možemo postati najbolja verzija sebe, ali sebe, ne Kim Kardashian ili Marylin Monroe. Za tako prolazan trenutak izgled uistinu nije vrijedan ugrožavanja zdravlja jer upravo iz naše autentičnosti proizlazi naše samopouzdanje i prihvaćanje.

Kim Kardashian na Met Galu došla je u društvu dečka Petea Davidsona Kim Kardashian u društvu svog dečka Petea Davidsona (Foto: Afp)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju