Životinjski svijet toliko je čaroban da iz njega svakodnevno možemo izvući različite životne pouke. Jedna od njih je i ona o iskrenoj ljubavi, koju nam već godinama iznova prezentira Klepetan. No rode nisu jedine životinje koje njeguju obiteljske vrijednosti. Donosimo 3 životinjske vrste koje bi nam mogle biti na primjer

1. RODE
Klepetan i Malena postali su toliko popularni da gotovo da i ne postoji osoba koja nije čula za njihovu toplu ljubavnu priču. No u svijetu ovih ptica vjerni Klepetan nije iznimka.

Kada mužjak rode pronađe 'srodnu dušu' on postaje i ostaje vjeran i odan partner

Naime, rode imaju odnos s partnerom možda najsličniji ljudskom. Iako sa svojom odabranicom može ostati cijeli život, mužjak rode prije nego se skrasi može imati više partnerica. No, kada pronađe 'srodnu dušu' on postaje i ostaje vjeran i odan partner.

Poruka: Kako bi pronašao ljubav svog života, mužjak rode spreman je tražiti cijeli život, no kada se odluči skrasiti, postaje odan partner koji svoju ljubav života nikada neće razočarati.

2. LABUDOVI
Labudovi koji plivaju zajedno ispreplićući vratove u obliku srca postao je simbol velike ljubavi. Još je romantičnija činjenica kako iza ovog simbola doista stoji iskrena ljubav. Naime, labudovi tijekom cijelog života ostaju samo s jednom partnericom te zajedno dijele obveze oko odgoja mladunaca.

Poruka: Mužjak i ženka labuda u 'vezi' su potpuno ravnopravni. Oboje hrane, odgajaju i čuvaju svoje mladunce te im prosljeđuju svoje zajedničko životno iskustvo.

3. VUKOVI
Vukovi su jedni od najvjernijih partnera u životinjskom svijetu. Žive u čoporima koji su sastavljeni od mužjaka ženke i njihovih potomak, a mališani se brinu za mlađe braću i sestre. isto tako, vukovi u čopor često prihvaćaju vuka samotnjaka te mu ponuditi da postane dio njihove sretne obitelji.

Poruka: Čopor je simbol obitelji i zajedništva u kojem je najvažnije poštovanje. Mužjak i ženka spremni su dati svoj život za partnera i mladunce, a njihova nesebičnost je toliko velika, da su spremni 'usvojiti' napuštenog pripadnika svoje vrste i prihvatiti ga kao člana obitelji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju