Večernji izlasci s prijateljicama ili partnerom često se znaju dogoditi spontano. Bilo da je riječ o izlasku u restoran ili o druženju s prijateljicama u kafiću ili doma, izlazak ipak zahtijeva drugačiji look od onog koji smo imali tijekom dana.

Galerija Nika Matić pokazala je kako brzo transformirati look iz dnevnog u noćni Nika Matić dm proizvodi za postizanje savršenog noćnog looka +2 Nika Matić

Kako je make-up koji smo stavili prije negoli smo izašli iz kuće često jednostavan i suptilan, njega će trebati dodatno začiniti kako bismo ga pretvorili u noćni i glamurozni.

Takva situacija često se zna dogoditi i influencerici Niki Matić. Ona zna da je u tim trenucima skidanje postojećeg make-upa gubitak vremena i zato je s nama odlučila podijeliti pokoji trik kako da dnevni look transformiramo u noćni u svega nekoliko koraka. Kako bi postigla najviše, u tome joj pomaže nekoliko proizvoda koje je lako nabavila u obližnjoj dm prodavaonici.

Nakon cijelog dana provedenog u raznoraznim aktivnostima podloga se pod brojnim vanjskim utjecajima često zna isprati s lica, zato ju je važno obnoviti na onim mjestima na kojima nedostaje. Nika to radi uz pomoć L'Orealova tekućeg pudera Infaillible 24 h Fresh Wear, koji će ostati na licu čak i kad je izložen težim uvjetima, poput hladnijeg vremena koje često zna isušiti kožu.

U području oko očiju koža je vrlo tanka i krhka te se na tom dijelu lica najviše uočavaju prvi znakovi umora. Zato Nika svoje pokriva L'Orealovim Infaillible More Than Concealer, no da bi svoj posao u potpunosti obavio kako treba, ona koristi onaj koji je i do dvije nijanse svjetliji od njezine boje tena.

Kako bi joj podloga izdržala cijelu noć, Nika se odlučila za kupovinu pudera u kamenu Rimmel Stay Matte, koji joj je preporučila dm beauty savjetnica, a izabrala je transparentni koji se prilagođava svakoj boji tena. Puder u kamenu fiksirat će podlogu i dati joj onaj onaj završni dodir.

Proizvodi iz dm-a pomogli su Niki u transformaciji Proizvodi iz dm-a pomogli su Niki u transformaciji Foto: Nova Studio/ Tea Marochini

Kod nanošenja podloge iznimno je važno i kako je nanosimo. Neki to rade prstima, neki spužvicom, a neki make-up četkicama. Upravo se njima koristila i Nika, koja je svoju profesionalnu četkicu za nanošenje pudera Real Techniques pronašla u dm-u. Njihove su četkice zaobljena oblika i savršeno se prilagođavaju licu te su idealne ako se želi postići potpuna pokrivenost ili pak prirodan izgled.

S obzirom na to da često već imamo određeni make-up na sebi, neke korake lako možemo preskočiti. Primjerice, ne moramo ponovo nanositi maskaru jer ćemo ponovnim nanošenjem maskare lomiti trepavice i učiniti ih neurednima. Onaj sloj koji smo nanijeli na početku dana bit će dovoljan za cjelokupni look. Ipak, dramatičnost cijelom izgledu možemo dodati crnom olovkom kojom ćemo uokviriti oči i istaknuti njihovu boju.

Nika je velika ljubiteljica svježeg i laganog make-upa kada je u pitanju dnevni look. Kako bi zadržala svježinu i prirodnost čak i u noćnim satima, izgled je osvježila Aurinim rumenilom koje je istaknulo njezine jagodice i dalo im lijepu ružičastu boju.

Kako bi dobili onaj glamurozan, noćni look, većina se odlučuje za jarku boju ruža poput crvenog ili ružičastog, no jednaki ili bolji efekt dobit ćemo naglasimo li oči tamnijim sjenilom. Nika se za ovu priliku odlučila za dramatičniju verziju te je odabrala tekuće sjenilo za oči Catrice Liquid Shadow, koje je dodatno začinilo cijeli izgled.

Treba paziti na to da ako se odlučimo jače naglasiti oči, tada ruž mora biti u nude nijansama jer bi u suprotnom to izgledalo prenapadno, čak i kada je noćni look u pitanju. Tim se pravilom vodila i Nika, koja je na usne nanijela Maybellineov ruž boje mesa i time zaokružila cijelu priču.

Za kraj, make-up je potrebno fiksirati kako bi sve ono što smo do sada nanijeli ostalo na svojem mjestu. Nika je to učinila fiksatorom u spreju dm-ove prirodne kozmetike Alverde. Uz njegovu pomoć make-up će ostati dugotrajan i postojan tijekom cijele noći.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom dm po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju