Iskorakom na klupicu dodatnu snagu usmjeravamo na mišiće kvadricepsa, što rezultira lijepo definiranim prednjim mišićima natkoljenice. Dodatni bonus ove vježbe je i ojačavanje guze.

Galerija Vježba - iskorak na klupu Vježba - iskorak na klupu Vježba - iskorak na klupu +1 Proteinski sendvič s PIK šunkama

Svega nekoliko vježbi koje je za naš Fit izazov osmislila trenerica Nina zahtijevaju određene rekvizite. Iako ovu vježbu možete izvoditi bez klupice tako da iskoračite nogom naprijed, penjanjem ćete se više fokusirati na prednji dio bedara.

VJEŽBA – ISKORAK NA KLUPU

Pronađite stabilnu klupicu, tabure, stolicu ili iskoristite kauč. Iskorak se u ovom slučaju izvodi penjanjem na klupicu. Penjite se lijevom pa desnom nogom naizmjenično 45 sekundi. Pazite da su vam leđa čvrsta, a trbuh stisnut. Udahom se popnite na klupu, a laganim izdahom vratite na početnu poziciju.

Vježba - iskorak na klupu Vježba - iskorak na klupu Foto: Nova Studio/Pavao Bobinac

Dosad ste u našem Fit izazovu više puta mogli čuti da je pravilna prehrana važna kako bi vježbanje urodilo plodom. Svi koji umjereno treniraju trebaju kroz prehranu konzumirati oko 20 % proteina, 20 % masti, a preostalih 60 % iz ugljikohidrata. Proteini su važni za rast i regeneraciju mišića, a najbolje je jesti proizvode bogate proteinima s niskim udjelom masnoće, kao što su PIK šunke. Naime, PIK Šunka u ovitku i PIK Kuhana šunka sadrže samo 2 % masnoće, a porcija od 85 do 100 grama zadovoljava od 30 do 50 posto dnevnih potreba za proteinima.

Proteinski sendvič s PIK šunkama Proteinski sendvič s PIK šunkama Foto: PIK

Uz šarene salate, muffine od jaja ili proteinske sendviče s PIK šunkama lako je biti sit i fit. Za šunke su birani najfiniji komadi svinjećeg buta, ne sadrže nikakve dodatke, umjetna bojila ni pojačivače okusa, a sigurne su i za sve one kojima konzumacija glutena stvara problem. Uz njih je lako biti kreativan u kuhinji, a vježbate li redovito, svakako ih uključite u svoju prehranu kao vrijednog saveznika.

PIK Šunka u ovitku i PIK Kuhana šunka sadrže samo 2 % masnoće PIK Šunka u ovitku i PIK Kuhana šunka sadrže samo 2 % masnoće Foto: PIK

Želite li u 21 danu postati bolja verzija sebe, uključite se u naš Fit izazov. Odvojite vrijeme za sebe, vježbajte i zajedno usvojimo zdrave navike.

 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PIK po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju