Astrologija nije test osobnosti. To je drevni sustav mjerenja vremena osmišljen da održava ciklus života na osobnoj i kolektivnoj razini. Astrologija se bavi svjetlošću i njezinim prijenosom između nebeskih tijela. Znakovi zodijaka, iako važni, uglavnom nam govore kakvo "raspoloženje" ima ta svjetlost.

Dakle, astrologija se zapravo uopće ne bavi znakovima, no ipak mnoge zanima s kime bi trebali biti u vezi, koga izbjegavati i tko je apsolutni pobjednik na temelju svog znaka. Postoji li uopće način da se odredi koji je horoskopski znak najbolji na kvalitativni, ako ne i kvantitativni način?

Možda nije sasvim fer reći da jedan znak horoskop pobjeđuje sve ostale, ali evo tri razloga zbog kojih se ribe smatraju najboljim horoskopskim znakom.

Ribe su vrlo svestrane

Kao promjenjiv vodeni znak, osobnost riba duboka je i očaravajuća poput oceana. To se najviše odnosi na njihovu emocionalnu dubinu i sposobnost da ostave mjesta za druge, kao i na njihovu otpornost.

Ribe su svestrane i prilagodljive, spremne transformirati se i suočiti s bilo kojom situacijom u kojoj se nalaze. Iako neki njihovu ljubaznost vide kao slabost ili njihovu sposobnost da se stope s drugima kao nedostatak samosvijesti, ribe su u konačnici svjesne toga da identitet nadilazi ono što se događa ovdje na Zemlji, više od bilo kojeg drugog znaka.

Ribe su matični znak Jupitera, planeta nade i olakšanja

Iako neki moderni astrolozi kažu da ribama vlada nejasni Neptun, znak ribe savršeno je usklađen s ekspanzivnim Jupiterom. Poznat je kao veliki dobrotvor, pa je vladavina Jupitera razlog zbog kojeg ribe mogu zauzimati toliko prostora. Njihova prisutnost prizemljuje i donosi olakšanje i njihovim prijateljima, ali i neznancima koji se nađu u njihovoj blizini.

Sova Četiri najmudrije žene među horoskopskim znakovima

Žena Baš kompliciran! Koji horoskopski znak najviše nervira ostale znakove?

Ribe su egzaltacija Venere, planeta ljubavi i povezanosti

Svaki planet ima znak u kojem ima posebnu važnost, a za planet ljubavi Veneru to su ribe. To objašnjava zašto su ribe znak univerzalne ljubavi, prihvaćanja i beznadnih romantičara, kao i to zašto svi, ili barem većina, vole ribe.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju