Američki film "Vrag nosi Pradu" nastao je na temelju istoimenog romana Lauren Weisberger iz 2003. godine.

Knjiga i film prate priču o Andy Sachs, djevojci koja se nakon diplome seli u New York i dobiva posao osobne asistentice Mirande Priestley, moćne urednice modnog magazina Runway.

Iako to nikada nije javno potvrdila, jasno je da je autorici knjige kao inspiracija poslužila Anna Wintour, urednica američkog izdanja magazina Vogue. Weisberger je 10 mjeseci radila kao njezina asistentica i priznala je da je dio priče temeljen na njezinim iskustvima, ali obzir je uzela i iskustva svojih prijatelja s drugih radnih mjesta.

Ulogu stroge Mirande igra legendarna Meryl Streep koja je izvedbom zaslužila i nominaciju za Oscara, a uloga njezine nove asistentice Andy pripala je Anne Hathaway.

Među omiljenim likovima nalazi se i umjetnički direktor Runwayja Nigel Kipling kojeg glumi Stanley Tucci, a mnogi su zavoljeli i njezinu drugu asistenticu Emily koju je sjajno odglumila Emily Blunt.

Ako ste raspoloženi za malo razonode, u nastavku riješite naš zabavan kviz i saznajte koji ste lik iz filma "Vrag nosi Pradu".

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju