Adventski vijenac jedan je od najvećih simbola došašća. U antičko vrijeme vijenac je predstavljao znak pobjede, a u Kršćanstvu Kristovo spasenje. Čine ga dva temeljna dijela – krug, kao simbol vječnosti i svjetlo, kao simbol pobjede nad tamom.

Adventski vijenac sastoji od četiri svijeće. Svaka adventska svijeća, odnosno svaki od četiriju tjedana prije Božića u sebi skriva posebnu simboliku i govori nam što bismo trebali osvijestiti tog tjedna. U nastavku možete provjeriti koja se to simbolika krije iza prvog plamena na adventskom vijencu.

Prvi tjedan adventa vezan je uz vjeru i nadu, no to ne mora biti vezano uz određenu religiju. Štoviše, nada i vjera trebale bi se kriti u nama neovisno o tome što radimo i u što vjerujemo.

Ipak, najvažnija vjera je ona u samoga sebe. Ne možemo očekivati da će drugi vjerovati u nas, ako samo ne vjerujemo u svoje sposobnosti. Upravo vjera u samoga sebe pokreće čovjeka i navodi ga da ostvari svoje snove.

Čak i kad nam se čini da je preteško kako bismo nastavili dalje, vjera i nada su vrijednosti koje nam daju snage da nastavimo dalje.

Vijenac je simbol adventa - 11 Posebna tradicija: Znate li zašto je vijenac simbol adventa? Simbolika četvrte adventske svijeće Najsjajniji trenutak adventa: Koju simboliku skriva četvrta adventska svijeća? Treća adventska svijeća Posebna nedjelja: Koju simboliku skriva treća adventska svijeća?

Navodi nas da možemo biti što god poželimo: vrsni poduzetnici, najbolji učitelji, predani liječnici, maratonci, umjetnici – što je god u nama. Naprosto si, barem u ovom razdoblju, dopustite da vjerujete u sebe. Ne postavljate si mentalne granice. Jednom kad odlučite kojim putem želite krenuti kako biste ostvarili svoje snove, nada i vjera su te koje će vas nositi na ostatku putovanja.

Adventski vijenac: 15 ideja za kopiranje za sve one koji ga žele sami napraviti Ideje za izradu adventskog vijenca - 12 Ideje za izradu adventskog vijenca - 10 Ideje za izradu adventskog vijenca - 9 +12 Ideje za izradu adventskog vijenca - 6

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju