Tijekom ljeta priroda nas čast s brojnim ukusnim voćem, a na početku sezone mnogi se najviše raduju trešnjama. Ljubitelji trešanja žele ih iskoristiti na sve moguće načine, a jedan od prijedloga je i ovaj jednostavan biskvit koji se brzo priprema i još brže nestaje s tanjura.

 

Sastojci za biskvit s trešnjama:

  • 250 grama očišćenih trešanja
  • 1 jogurt (200 ml)
  • 2 velika jaja
  • pola čaše šećera
  • pola čaše ulja
  • 2 čaše oštrog brašna
  • 2 male žličica praška za pecivo
  • malo ulja i brašna za kalup

Priprema biskvita s trešnjama:

  1. Kalup za pečenje premažite uljem i posipajte oštrim brašnom. Pećnicu upalite na 180 Celzijevih stupnjeva.
  2. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo pa prosijte u posudu. U drugu posudu ubacite jaja i šećer i miksajte oko pet minuta, sve dok smjesa ne postane gusta i ne dobije svijetložutu boju. Sada malo po malo dodajte ulje i lagano miksajte na najmanjoj brzini. Zatim u posudu dodajte jogurt i ručno ga povežite s ostatkom smjese uz pomoć špatule ili pjenjače. Nakon toga dodajte prosijano brašno i umiješajte ga u smjesu, a na kraju ubacite očišćene trešnje i sve sjedinite.
  3. Ulijte smjesu u kalup i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva između 30 i 40 minuta, ovisno o jačini vaše pećnice. Kolač je gotov kada poprimi tamnu zlatnožutu boju i kada se odvoji od rubova. Izvadite ga iz pećnice i pustite da se ohladi, a nakon toga po želji pospite šećerom u prahu.

Inspirirajte se i ostalim receptima s trešnjama:

Clafoutis je tradicionalni francuski desert s trešnjama Ne može lakše: Recept za omiljen francuski kolač s trešnjama Pita s jagodama Ma, kakve jabuke: Recept za finu prhku pitu s jagodama

Dobar tek!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju