Donosimo recept za popularne medenjake, jednostavni su za pripremu, a obožavamo kako cijeli dom miriše dok ih pečemo.

Pripreme za blagdanske dane u punom su jeku. Ovog Božića provedite najljepše trenutke s najmilijima uz najslasnije kolačiće zbog kojih će i sam Djed Božićnjak poželjeti sjesti s vama za stol. Našim domovima već su zavladali mirisi cimeta, čokolade, naranče, vanilije, klinčića, đumbira i svi smo u toplom iščekivanju najdivnijeg dana u godini.

Donosimo recept za popularne medenjake, jednostavni su za pripremu, a obožavamo kako cijeli dom miriše dok ih pečemo. Ujedno, svi znamo da i sam Djed Božićnjak najviše voli okusiti domaće kolačiće kad ostavlja poklone, a uz vrhunski Philadelphia krem sir, vaši blagdanski kolačići bit će jednostavno nepogrešivi.

Sirni namaz Philadelphia osim što je odličan za mazanje na kruh odličan je izbor i kod pripreme deserata. Božanska kombinacija krem sira i meda. Tako jednostavan, a tako posebno.

Recept donosimo u nastavku:

Sastojci:
• 100 g meda
• 100 g smeđeg šećera
• 80 g maslaca
• 1 jaje
• 350 g pšeničnog brašna
• 1 žličica sode bikarbone
• 2 žlice začina za medenjake
• 1 žličica kakaa

Glazura:
• 125 g krem sira Philadelphia
• 50 g maslaca
• 100 g šećera u prahu

Priprema:
1. Zagrijte šećer s maslacem i medom (dok se šećer potpuno ne otopi). Pomiješajte i
ostavite sa strane da se ohladi.
2. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, začine, kakao i jaje.
3. Dodajte ohlađenu smjesu od maslaca i sve zajedno sjedinite i pomiješajte.
4. Oblikujte tijesto, te ga razvaljajte na površini koju ste prethodno pobrašnili.
5. Izrežite medenjake pomoću kalupa i stavite ih na pleh obložen papirom za
pečenje.
6. Stavite u pećnicu zagrijanu na 170°C. Pecite oko 15 minuta.
7. Izvadite medenjake iz pećnice i pustite da se ohlade.
8. Istucite Philadelphia krem sir s maslacem sobne temperature i šećerom u prahu.
Smjesu stavite u hladnjak na 15 minuta.
9. Glazurom ukrasite medenjake i pustite da se osuše. Spremite ih u dobro
zatvorenu posudu. Medenjake ispecite unaprijed jer im treba više vremena da
omekšaju.


Recept nam donosi Diskont Stanić. Cjelokupnu božićnu ponudu pogledajte na linku.

Rama margarin kao dodatak doručku Na šniti kruha: Tri zdrava i bogata doručka za bolji početak dana

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju