Modna kuća Chanel na Pariškom tjednu mode predstavila je svoju haute couture kolekciju za jesen/zimu 2021./2022. Umjesto Grand Palaisa, koji je tradicionalno već godinama mjesto na kojem se održavaju njihove revije, ova revija održala se u palači Galliera.

Galliera je od 1977. godine službeno pretvorena u Muzej mode u kojem se nalazi oko 70.000 izložaka koji predstavljaju razvoj francuske mode od 18. stoljeća do danas.

Nakon dvogodišnje renovacije koju je financirao Chanel, Galliera je ponovo otvorila svoja vrata u svibnju ove godine i predstavila izložbu pod nazivom Gabrielle Chanel, manifeste de mode.

Njihova prva pariška retrospektiva posvećena Coco Chanel, jednoj od najvećih modnih ikona svih vremena, održava se do 18. lipnja.

Coco Chanel zauvijek će biti neiscrpan izvor inspiracije za sve kreativne direktore modne kuće Chanel. Tako je i Virginie Viard inspiraciju za novu kolekciju pronašla u fotografijama legendarne dizajnerice.

Krinoline koje je Coco nosila na kostimirane balove u 30-im godinama 20. stoljeća ostavile su snažan dojam na nasljednicu Karla Lagerfelda.

Prozračne siluete, pedantno napravljen vez i besprijekorni krojevi glavne su značajke kolekcije u kojoj je Viard uspješno manevrira između prošlosti i sadašnjosti te osuvremenjuje neke od Chanelovih klasika.

Kao vrhunac kolekcije mnogi izdvajaju predivnu vjenčanicu u kojoj je pistom prošetala glumica Margaret Qualley.

Zavirite u galeriju i pogledajte kreacije iz nove kolekcije modne kuće Chanel.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju