Posljednji dan Pariškog tjedna mode otvoren je jednom od najočekivanijih revija. Naravno, u pitanju je Chanelova revija na kojoj je predstavljena prêt-à-porter kolekcija legendarne francuske modne kuće za sezonu proljeće/ljeto 2022. godine.

Galerija Chanel, proljeće/ljeto 2022. - 1 Chanel, proljeće/ljeto 2022. - 2 Chanel, proljeće/ljeto 2022. - 3 +17 Chanel, proljeće/ljeto 2022. - 4

Kako su modni kritičari odmah primijetili, sama revija bila je posveta - revijama. Kreativna direktorica Virginie Viard kazala je kako je uvijek obožavala uzdignute piste i zvuk bliceva fotoaparata pa je kulisa za predstavljanje novih kreacija bila upravo takva.

Moda se svodi na odjeću, modele i fotografe. Karl Lagerfeld sam je fotografirao Chanelove kampanje. Danas se ja obraćam fotografima. Volim kako oni vide Chanel. To mi pruža potporu i inspirira me, kazala je Viard i na trenutak nas vratila na kraj 80-ih i početak 90-i, kada je zlatna generacija supemodela hodala pistom oko koje su se naguravali fotografi, natječući se tko će uloviti bolji kadar.

Revija modne kuće Chanel vratila nas je u 80-te i 90-te Revija modne kuće Chanel vratila nas je u 80-te i 90-te (Foto: Profimedia)

Nostalgija je dosegla maksimum kada je na kraju revije zasvirala obrada pjesme "Freedom! '90" neprežaljenog Georgea Michaela.

I u modnom smislu, kolekcija je sadržavala ono najbolje od spomenutih dekada. Od šljokica, zlatnih detalja i maksimaljo opuštenih krojeva do jarkih boja i šarenih printeva, na pisti su se nizale nosive kreacije koje su nas također vratile u prošla vremena.

Chanel, proljeće/ljeto 2022. - 3 Chanel, proljeće/ljeto 2022. - 3 (Foto: Profimedia)

Chanelova kolekcija ne bi bila potpuna bez dvodijelnog kostima od tvida, a osim klasične verzije prikazana je i znatno modernija u kojoj su suknju zamijenile kratke hlače, a bluzu efektni rezani topovi.

Chanel, proljeće/ljeto 2022. - 11 Chanel, proljeće/ljeto 2022. - 11 (Foto: Profimedia)

Našle su se tu i fluidne haljine napravljene od prozračnih materijala kao stvorene za ljetne dane. Nadasve praktične shopper torbe izmjenjivale su se s podatnim manjim modelima ukrašenim velikim lancem i fantastičnim mini-torbicama u obliku bočice parfema. Omiljene Mary Jane cipele i sandale ukrašene su efektnim kopčama. Podsjećaju nas na gusarske cipele. Uvijek volim imati nešto romantično. Dodir misterije, zaključila je Viard.

Chanel, proljeće/ljeto 2022. - 6 Chanel, proljeće/ljeto 2022. - 6 (Foto: Profimedia)

Zavirite u galeriji i pogledajte kako izgledaju modeli iz kolekcije modne kuće Chanel za proljeće/ljeto 2022. godine.

Chanel, proljeće/ljeto 2022. - 2 Chanel, proljeće/ljeto 2022. - 2 (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju