Grudnjak je u većini ženskih garderoba nezaobilazan komad odjeće koji se koristi svakodnevno. Međutim, ono što čudi je da neke žene i dalje ne znaju koliko često se taj nužni komad odjeće morati prati.

Neke žene u svom ormaru imaju veću kolekciju grudnjaka, a druge znatno manju. One s većom kolekcijom češće će mijenjati grudnjake, dok one s manjim brojem grudnjaka u ormaru svakako će to morati raditi na tjednoj bazi.

No, bez obzira koliko grudnjaka posjedujete, trebali biste ih prati nakon svakih tri do šest nošenja. Također, mijenjanjem grudnjaka između nošenja lakše ćete sačuvati elastičnost.

Kako je najbolje prati grudnjak?

Mijenjajte grudnjake kako biste što duže zadržali njihovu elastičnost

Najbolji način pranja grudnjaka ipak je na ruke, jer tako ćete ih najbolje očuvati, a ni vremenski nije prezahtjevno. Trebate odvojiti samo petnaest minuta na pranje. Sve što vam je potrebno su mala količina blagog tekućeg deterdženta te dovoljno velika posuda koju kada napunite hladnom vodom i namočite grudnjake ima dovoljno prostora da umočite ruke te ih operete.

Mijenjajte grudnjake kako biste što duže zadržali njihovu elastičnost

Grudnjake operite tako da ih dobro istrljate pod vodom, a onda ih još pet do deset minuta ostavite u vodi. Dulje ako ih dugo niste prali ili imaju mrlje. Namakanje u vodi pomoći će u uklanjanju znoja, mrlja od dezodoransa i nakupina mrtve kože.

Kako biste isprali grudnjake od deterdženta, ispraznite posudu te u nju natočite čistu, hladnu vodu. Taj postupak ponovite barem još jednom kako bi se ostatci deterdženta isprali. Grudnjaci koji nisu dobro isprani brže gube elastičnost. Lagano ižmičite vodu iz grudnjaka, pa ih stavite na suhi ručnik i zarolajte kako biste se riješili dodatne vode.

Grudnjake osušite tako da ih ili položite ravno ili ih zakvačite na samoj sredini, ali nikako ih nemojte zakvačiti za naramenice.

Ako vam se ovaj način pranja ne sviđa ili jednostavno nemate vremena, grudnjake možete prati i u mašini za rublje. U tom slučaju grudnjake stavite na lagano i hladno pranje, također koristite blagi deterdžent, te ih stavite u posebne vrećice za pranje kako se dijelovi poput naramenica, kopči i detalja ne bi uništili tijekom pranja s drugom odjećom.

Grudnjake u mašini perite nikako nemojte prati s odjećom poput traperica, ručnika i debljih majici, već s rubljem koje također se pere na delikatniji način. Što se tiče sušilice, tamo grudnjacima definitivno nije mjesto, jer se mogu uništiti elastičnost i žica.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju